PROLEĆE U TANJIRU: Kapama od spanaća i svinjskog mesa (FOTO)

Јелена Стојковић
Jelena Stojković

11. 03. 2024. u 11:00

Kapama je idealan obrok, a kombinacija spanaća, mesa i pirinča predstavlja praznik za nepca, ali i za oči, jer ukoliko se posluži sa salatom i kiselim mleko, predstavlja pravo „proleće na tanjiru“.

ПРОЛЕЋЕ У ТАЊИРУ: Капама од спанаћа и свињског меса (ФОТО)

Foto: J.S.

Potrebno je:

  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 600 g spanaća
  • jedna šargarepa
  • 400 g svinjskog ili nekog drugog mesa
  • šoljica pirinča
  • kašičica aleve paprike
  • kašičica suvog začina
  • so
  • kašika brašna
  • kiselo mleko po ukusu

Priprema:

Iseckati luk i propržiti ga na ulju, dodati beli luk. Kad blago porumeni dodati opran i na krupno iseckan spanać i jednu šargarepu isečenu na kolutove.

Foto: J.S.

 

Pošto spanać omekša umešati šoljicu pirinča. Propržiti petnaestak minuta, po potrebi dodati čašu vode i začiniti, a onda ostaviti da se krčka na tihoj vatri dok pirinač ne omekne.

U tiganju pržiti meso seckano na sitne kockice  u malo ulja.

Foto: J.S.

 

Polu žitku masu od spanaća presipati u vatrostalnu činiju, dodati isprženo meso i zapršku (aleva parika i kašika brašna) i peći petnaestak minuta u rerni.

Foto: J.S.

 

Poslužiti preliveno kiselim mlekom uz salatu po izboru.

Prijatno!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DELIJE NE MOGU DA DOĐU SEBI! Vanredno saopštenje navijača Crvene zvezde posle onog što se desilo na Marakani (VIDEO)