SPREMITE PEČENJE ZA VASKRS: Najbolja prasetina iz rerne - Hrskava spolja, a sočna iznutra
Mnogi pokušavaju da pronađu onaj savršen recept da im prasetina ispadne sočna, ukusna i sa hrskavom koricom, a ovaj način pripreme će vam u tome pomoći. Jedan sastojak vas deli do savršene prasetine.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 7-8 kg prasetine
- 200 g soli
- 300 ml piva
- svinjska mast
- voda
Priprema hrskave prasetine:
Isecite na komade prasetinu i očistite je.
Svaki komad mesa sa obe strane posolite i poređajte u pleh. Ostavite da odstoji duže vreme, kako bi upilo so.
Rernu zagrejte na 250 stepeni.
Prase premažite mašću i odozgo ga polijte malo vodom, pa stavite da se peče.
S vremena na vreme, preljte vodom i zalivati pretopom (tačnošću koja se nakupi u plehu). Svaki dugi put, na svakih pola sata, prelijte prase pivom.
S obzirom na to da se peče od tri do četiri sata, meso treba okretati šest do osam puta, na pola sata i prelivati.
Prase je pečeno kada se kosti na nožicama odvajaju od mesa.
(Ona)
Preporučujemo

U SUSRET VASKRSU: Kako da savršeno skuvate jaje - Ovaj trik uvek upali
02. 05. 2024. u 09:00

NEODOLjIVA SALATA OD PIRINČA I ŠUNKE: Praznična trpeza ne može proći bez nje
02. 05. 2024. u 11:10

DANjU SAM MEDICINSKA SESTRA, NOĆU STRIPTIZETA: "Muškarci me se previše plaše, sama sam poslednjih sedam godina" (FOTO)
ŽENA po imenu Hejli Huper otkrila je da joj samopouzdanje „uništava“ ljubavni život jer muškarci smatraju da je „previše zastrašujuća“.
23. 05. 2025. u 18:06

HRVAT POGINUO NA FRONTU U UKRAJINI: Bio oficir francuske vojske, borio se u Lugansku
TONI Herceg, Hrvat iz Bosne i Hercegovine i oficir francuske vojske, poginuo je 6. maja u Luganskoj oblasti u Ukrajini.
23. 05. 2025. u 17:00

"TO PIJU SAMO OČAJNICI": Britanski glumac sramno izvređao Srbe i rakiju (VIDEO)
GLUMAC i komičar Džimi Kar imao je svoj, ne tako svetli stand-up momenat koji je oblikovalo elementarno neznanje.
23. 05. 2025. u 11:38 >> 20:47
Komentari (0)