PAPRIKAŠ OD TIKVICA I KROMPIRA: Lagano, posno i dijetalno jelo
Paprikaš od tikvica možete spremiti za samo pola sata. Reč je o izuzetno hranljivom jelu.
Sastojci:
- 2 tikvice srednje veličine, isečene na komade veličine zalogaja
- 450 g belog krompira, isečenog na kockice
- 400 g oljuštenog paradajza, isečenog na kocikice
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 srednja glavica crnog luka, isečena na kockice
- 2 stabljike celera, iseckane na komadiće
- 1 crvena paprika, iseckana na komadiće
- 4 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 kašičica sušenog origana
- ¼ kašičice tucane ljute papričice
- 1 kašika paradajz pirea
- 350 ml vode
- 6-8 listova svežeg bosiljka, iseckanih
- so i biber po ukusu
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi i dodajte luk, celer i crvenu papriku. Dinstajte 6-8 minuta dok povrće ne omekša.
Umešajte beli luk, sušeni origano i ljutu papričicu i kuvajte još minut dok ne zamiriše.
Zatim umešajte paradajz pastu i nastavite da kuvate još minut.
Dodajte krompir, tikvice, seckani paradajz i vodu. Promešajte i poklopite. Kuvajte sve dok povrće ne omekša.
Na kraju dodajte svež bosiljak, začinite po ukusu i poslužite s integralnim hlebom.
(lepotaizdravlje)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RUČAK GOTOV ZA 20 MINUTA: Piletina sa terijaki sosom osvojiće vas na prvi zalogaj
06. 09. 2024. u 11:40
IDEALNO JELO KOJE SE LAKO SPREMA: Recept za spanać na malo drugačiji način
03. 09. 2024. u 22:35
ĐOKOVIĆ OTKRIO: Otrovali su me u Australiji, imao sam visok nivo teških metala u krvi
NAJBOLjI srpski teniser Novak Đoković otkrio je da je pre tri godine kada je deportovan iz Australije otrovan hranom u imigracionom hotelu, gde je bio smešten.
09. 01. 2025. u 21:40
AMERIKANCI OBJAVILI MAPE SA RATIŠTA: Rusija nastavlja prodor dublje u Ukrajinu, vraća teritoriju u Kurskoj oblasti (FOTO)
RUSIJA nastavlja da prodire dublje u Ukrajinu i vraća sopstvenu teritoriju u Kurskoj oblasti, pokazuju najnovije mape sa ukrajinskog ratiša koje je objavio Institut za proučavanje rata (ISW).
09. 01. 2025. u 20:45
"JA SAM TE PLATIO, MORAŠ DA PEVAŠ!" Konjević doživeo incident na romskom veselju
PEVAČ Šerif Konjević imao je incident o kojem se naširoko pisalo, kada je na jednoj romskoj svadbi navodno došlo do neprijatne situacije u kojoj su on i njegova koleginica Nadica Ademov napadnuti.
12. 01. 2025. u 10:49
Komentari (0)