SAVRŠEN SPOJ MESA I KROMPIRA: Probajte ovaj starinski recept za preukusnu musaku, od nje nema bolje
Savršen spoj mesa i krompira, spremite omiljeni domaći specijalitet koji vraća u detinjstvo.

Foto Shutterstock
Sastojci:
- 700 g krompira
- 300 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 4 čena belog luka
- 1 k. k. aleve i tucane paprike
- biber
- so
- 2 jaja
- 1 pavlaka (200 g)
- 50 ml mleka
- ulje
Priprema:
Crni luk iseckati i propržiti na ulju, dodati so, alevu i tucanu papriku, biber i sve izmešati. Krompir očistiti, oprati i iseći na listiće.
U uljem podmazan pleh za pečenje ili u vatrostalnu posudu poređati pola krompira pa dodati mleveno meso i odozgo prekriti ostatkom krompira. U odvojenu činiju staviti pavlaku jaja i mleko i žicom izmešati i preliti preko krompira, pa staviti u rernu koju ste zagrejali na 200 stepeni C. Poželjno je da krompir pokrijete poklopcem ili folijom. Pred kraj otkriti da se zapeče. Peći oko 40-45 min. da lepo zarumeni.
(Still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)