ROLOVANA ĆURETINA SA SLANINOM I SIROM: Ručak koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Rolovana ćuretina sa slaninom i sirom može da se servira i hladna, ali kada je tek izvadite iz rerne, imaće hrskavu spoljašnjost, a sir će da curi i učiniće je savršeno sočnom.
Sastojci:
- 1,4 kg ćurećeg filea
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica mlevene paprike
- 10-12 kriški kačkavalja
- 6-7 svežih listova žalfije
- 10 traka slanine, dovoljno da pokrijete i urolate ćuretinu
- so po ukusu
Priprema:
Kako biste napravili rolovanu ćuretinu, prvo pomešajte biber, beli luk u prahu i papriku u maloj posudi. Posolite ćureći file dan ranije i držite ga na rešetki u frižideru, preko noći. Posoljenu ćuretinu pažljivo isecite da dobijete oblik leptira, odnosno tanak sloj mesa.
Zatim meso prekrijte najlonskom folijom i istucite ga čekićem za meso. Začinite potom mešavinom začina koju ste napravili, tako što ćete ih utrljati u ćuretinu. Stavite sveže listove žalfije i kriške sira preko filea. File čvrsto urolajte, umotajte u najlonsku foliju i stavite u frižider da se malo stegne. Sada stavite trake slanine jednu pored druge i potom stavite umotana ćureća prsa u centar. Umotajte slaninu oko ćuretine da formirate još jedan sloj rolata. Rolat još jednom umotajte u prozirnu foliju i ostavite u frižideru 20 minuta, dok se ne stegne. Nakon toga rolate začinite preostalom mešavinom začina.
Pecite rolate u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 30-45 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da odstoji oko 10 minuta. Narežite i servirajte uz omiljene priloge.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ŠAMPINjONI SA SIROM I PRAZILUKOM: Odličan izbor za super ručak, uverite se i sami
29. 09. 2024. u 09:00
NAJJEDNOSTAVNIJI RUČAK: Rolnice od tikvica punjene sirom i spanaćem
17. 09. 2024. u 12:41
NAJBRŽI I NAJUKUSNIJI RUČAK KAD NEMATE VREMENA: Zapečene makarone sa sirom
16. 09. 2024. u 15:12
(MAPA) OVOG DATUMA STIŽE PRAVA ZIMA I NAJHLADNIJI PERIOD! Ivan Ristić za "Novosti" otkriva: Biće još snega, dolazi hladan arktički vazduh
CELA Srbija okovana je snegom, a meteorolog Ivan Ristić za "Novosti" kaže da nas tek očekuje prava zima.
24. 12. 2024. u 14:46
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
STIŽE POLITIČKI POTRES? Evo ko vodi u anketama za novog nemačkog kancelara
ALIS Vajdel, liderka desničarske stranke Alternativa za Nemačku (AfD), prema poslednjim anketama, preuzela je vođstvo ispred Fridriha Merca, lidera Hrišćansko-demokratske unije (CDU).
24. 12. 2024. u 12:17
Komentari (0)