JAGNJETINA NA ZLATIBORSKI NAČIN: Jelo koje jednostavno morate da probate
Za slavu, praznike, porodični ručak - nikada nećete pogrešiti ako spremite i poslužite jagnjetinu na zlatiborski način!

Foto Shutterstock
Sastojci:
- 1 kg jagnjetine
- 1 l mleka
- lovor
- ruzmarin
- 1,5 kg krompira
- ulje
- 100 g kajmaka
- so
Priprema:
Jagnjetina treba da odstoji 2 sata u mleku. Pržiti je u većem sudu. Dobro utrljati so, dodati malo lovora i grančicu ruzmarina. Krompir iseći na veće komade i staviti pored jagnjetine, preliti uljem i dodati dve kašike kajmaka. Peći na 180 stepeni oko sat i po vremena.
(Still)
Preporučujemo

OVO JELO ĆE OBOŽAVATI I NAJVEĆI IZBIRLjIVCI: Recept za zapečenu boraniju sa piletinom
15. 11. 2024. u 09:00

GOVEĐI GULAŠ SA DOMAĆIM KNEDLAMA: Gurmanski užitak kome nećete odoleti
14. 11. 2024. u 10:00

MEKA PRASETINA SA KROMPIROM I SOSOM: Ručak kome niko neće odoleti
12. 11. 2024. u 12:00

"POJEDOH SE ŽIV, IZLUDE ME TO" Vučić o otvaranju auto-puta do Požege: To su već foliranja i glupiranja, krajnji rok do ponedeljka
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je iz Čačka o otvaranju auto-puta do Požege.
03. 07. 2025. u 11:49

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi
JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.
01. 07. 2025. u 11:45

TO JE GLAVNI IZVOR PRIHODA: Evo čega Toni nije hteo da se odrekne nakon razvoda od Dragane
DRAGANA je ostala vlasnica televizije i dvorca u Beču.
03. 07. 2025. u 08:04
Komentari (0)