TETOVSKA TAVA: Tradicionalni makedonski recept
Recept za ovaj malo poznati makedonski specijalitet će vas oduševiti i vredi svakog uloženog truda.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- svinjsko meso od buta 250 g
- teleće meso od buta 250 g
- mešano mleveno meso 200 g
- marinirane pečurke 300 g
- crni luk 3 glavice
- krem supa od pečuraka 1 kesica
- suvi biljni začin po ukusu
- biber po ukusu
- origano 1 kašičica
- crvena začinska paprika 2 kašičice
- lovorov list 1 komad
Priprema:
Crni luk operite, oljuštite i isecite ga na malo krupnije rezance. Svinjsko i teleće meso isecite na komade željene veličine i kuvajte 30 minuta. Bujon koji je ostao od mesa sačuvajte. Pomešajte mleveno meso, jaja i prezle. Začinite suvim biljnim začinom. Od te smese napravite manje ćufte i ostavite ih sa strane.
Na zagrejanom ulju uz stalno mešanje prodinstajte iseckan luk. Dodajte kuvano teleće meso i na laganoj vatri dinstajte između pet i deset minuta. Potom dodajte svinjsko meso, ponovo promešajte i ostavite sve da se dinsta. Zagrajte ulje u tiganju i na njemu ispržite pripremljene ćufte. Kad budu gotove ostavite ih sa strane da se ohlade.
U šerpu s mesom dodajte cele marinirane pečurke iz tegle. Mešajte pet minuta i nakon toga dodajte i ćufte. U međuvremenu, krem supu od pečuraka skuvajte u bujonu koji je ostao od mesa. Začinite je crvenom paprikom, origanom, biberom, lovorovim listom, suvim biljnim začinom i dodajte u lonac s mesom. Sve dobro promešajte, ostavite da se kuva još nekoliko minuta i sve prespite u zemljanu posudu. Pecite od 60 do 90 minuta na 200 stepeni. Gotovo jelo služite uz hleb i salatu po izboru.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

DRŽAVA ODREDILA OGROMAN POREZ ZA KUĆU ŽELjKA MITROVIĆA: Evo koliko mora da plaća
DRŽAVA je odredila ogroman porez za kuću Željka Mitrovića.
01. 04. 2025. u 14:12

PROCURIO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Evropa nek se brani sama u slučaju ruskog napada, druga država je glavna pretnja
SUPROSTAVLjANjE ruskoj agresiji, nekada jedna od ključnih tačaka Nacionalne odbrambene strategije iz 2022. godine tokom administracije Džozefa Bajdena, tri godine kasnije više nije među najvažnijim prioritetima Sjedinjenih Američkih Država.
01. 04. 2025. u 12:17

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)