UŽIVAJTE U ČAROBNOM UKUSU: Rižoto sa morskim plodovima

Jovana Vasić

21. 12. 2024. u 13:00

Impresionirajte svoje ukućane i u ovim posnim danima i pripremite im ovo ukusno i jednostavno jelo koje će obožavati.

УЖИВАЈТЕ У ЧАРОБНОМ УКУСУ: Рижото са морским плодовима

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 200 g pirinča
  • 1 pakovanje zamrznutih plodova mora
  • 4 čena belog luka
  • 1 konzerva pelata
  • 1 dl maslinovog ulja
  • 50 g seckanih maslina
  • malo origana i bosiljka
  • veza peršuna

Priprema:

Plodove mora ostavite da se otope. U sud stavite ulje i prvo stavite seckani beli luk da na umerenoj temperaturi pusti aromu. Stavite pirinač i malo prodinstajte da pobeli. Dodajte pelat i malo vode, pa krčkajte da pirinač omekša. Dodajte začine po ukusu. Pred kraj dodajte otopljene i proceđene plodove mora. Mora da postoji dovoljno tečnosti. Nikako ne mešajte, samo okretanjem suda povremeno promešajte. Kada je rižoto gotov, dodajte začine po ukusu i ukrasite seckanim listovima svežeg peršuna.

(index.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MOGLO BI UMRETI 4.500 LJUDI Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.

01. 07. 2025. u 11:45

Komentari (0)

3 PREPORUČENE KRIPTOVALUTE KOJE TREBA PRATITI U PRVOJ SEDMICI JULA | APT, Solana L2 brzo postaju vodeći