PEČENI KARFIOL S PESTO SOSOM OD RUKOLE I ORAHA: Zdrav ručak po receptu nutricioniste
VREME pripreme je oko 40 minuta, a količina dovoljna za 4-6 porcija.
Povrće može da bude pripremljano i kao glavno jelo, kaže nutricinista Tatjana Popović. Ovog puta probajte pečeni karfiol, koji možete da upotpunite izuzetno ukusnim prelivom od rukole i oraha. Isprobajte recept.
Vreme pripreme: 40 minuta
Količina: 4-6 porcija
Pečeni karfiol s pesto sosom od rukole i oraha
Potrebno vam je
- 2 velike glavice karfiola, prepolovljene
- 2 kašike maslinovog ulja
- prstohvat soli
- prstohvat bibera
- pesto sos od rukole i oraha (za serviranje)
- ¼ šolje oraha, sitno seckanih
- ¼ šolje lešnika, sitno seckanih
- ¼ šolje peršunovog lišća, sitno seckanog
- ¼ šolje grožđica
- kašičica kore limuna
- ¼ kašičice mlevene crvene paprike
- 2 kašičice ekstradevičanskog maslinovog ulja
Priprema
Zagrejte rernu na 180° C, te obložite tepsiju papirom za pečenje. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednje jakoj temperaturi, te poslažite polovine glavica karfiola. Pecite ih 2-3 minuta sa svake strane, dok ne porumene.
Stavite polovine karfiola u tepsiju, dodajte so, biber, te ih pecite u rerni oko 25 minuta. Pomešajte sve sastojke za dekoraciju u manjoj posudi. Na tanjir sipajte pesto sos, te dodajte karfiol i pospite ga sastojcima za dekoraciju. Poslužite i uživajte.
(Totallywellness.rs)
BONUS VIDEO - RAD NA SEBI JE IGRA Kako poboljšati kvalitet života? Boris Vuku #Ono pravo #ep.2
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
LOVAČKI GULAŠ S DIVLjAČI: napravite baš onako kako su naše bake pravile
02. 02. 2025. u 11:00
UKUSAN RUČAK KOJI ĆE I DECA OBOŽAVATI: Loptice od pire krompira punjene mesom i sirom
31. 01. 2025. u 09:00
BRZO, LAKO I UKUSNO JELO: Zapečena piletina sa krompirom, gotova očas posla
30. 01. 2025. u 11:00
TRAMP SUSPENDOVAO SKORO SVE ZAPOSLENE: USAID pred gašenjem, 10.000 ljudi dobilo otkaz širom sveta
PRIBLIŽNO 10.000 zaposlenih u Američkoj agenciji za međunarodni razvoj (USAID), odnosno skoro svi njeni radnici, će krajem radne nedelje biti stavljeni na administrativno odsustvo pošto predsednik Donald Tramp namerava da raspusti celokupnu organizaciju.
05. 02. 2025. u 12:57
BRITANSKI EKSPERT: Imamo posla sa diletantom – Zelenski ne može da podnese da je kraj
ŠEF ukrajinskog režima Vladimir Zelenski podsvesno ne može da prihvati temu povlačenja ukrajinskih snaga u zoni borbenih dejstava, izjavio je britanski vojni analitičar Aleksandar Merkuris
30. 01. 2025. u 07:58
(UZNEMIRUJUĆ SNIMAK) Dečak (15) hteo da opljačka penzionera (70) - ovaj ga ubio pištoljem, pa dokrajčio još jednim metkom
DOK je pokušavao da otvori vrata automobila, starac je izvadio revolver i upucao mladića iz blizine, a potom ga je "overio".
03. 02. 2025. u 16:43
Komentari (0)