PEČENI KARFIOL S PESTO SOSOM OD RUKOLE I ORAHA: Zdrav ručak po receptu nutricioniste

Mina Izgarević

05. 02. 2025. u 11:00

VREME pripreme je oko 40 minuta, a količina dovoljna za 4-6 porcija.

ПЕЧЕНИ КАРФИОЛ С ПЕСТО СОСОМ ОД РУКОЛЕ И ОРАХА: Здрав ручак по рецепту нутриционисте

Foto: Shutterstock

Povrće može da bude pripremljano i kao glavno jelo, kaže nutricinista Tatjana Popović. Ovog puta probajte pečeni karfiol, koji možete da upotpunite izuzetno ukusnim prelivom od rukole i oraha. Isprobajte recept.

Vreme pripreme: 40 minuta
Količina: 4-6 porcija

Pečeni karfiol s pesto sosom od rukole i oraha

Potrebno vam je

  • 2 velike glavice karfiola, prepolovljene
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • prstohvat soli
  • prstohvat bibera
  • pesto sos od rukole i oraha (za serviranje)

Foto: Shutterstock

 

Potrebno vam je za dekoraciju

  • ¼ šolje oraha, sitno seckanih
  • ¼ šolje lešnika, sitno seckanih
  • ¼ šolje peršunovog lišća, sitno seckanog
  • ¼ šolje grožđica
  • kašičica kore limuna
  • ¼ kašičice mlevene crvene paprike
  • 2 kašičice ekstradevičanskog maslinovog ulja

Priprema

Zagrejte rernu na 180° C, te obložite tepsiju papirom za pečenje. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednje jakoj temperaturi, te poslažite polovine glavica karfiola. Pecite ih 2-3 minuta sa svake strane, dok ne porumene.

 Stavite polovine karfiola u tepsiju, dodajte so, biber, te ih pecite u rerni oko 25 minuta. Pomešajte sve sastojke za dekoraciju u manjoj posudi. Na tanjir sipajte pesto sos, te dodajte karfiol i pospite ga sastojcima za dekoraciju. Poslužite i uživajte.

(Totallywellness.rs)

BONUS VIDEO - RAD NA SEBI JE IGRA Kako poboljšati kvalitet života? Boris Vuku #Ono pravo #ep.2

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TEŠKO JE IZABRATI: Rafael Nadal otrkio ko mu je najveći rival (VIDEO)