PILEĆI KARABATACI U SOSU OD BELOG VINA I PAVLAKE: Pravi specijalitet koji će vas oduševiti

Jovana Vasić

03. 03. 2025. u 09:00

Pileći karabataci u sosu od belog vina i pavlake su poput ručka iz najboljeg restorana, a jednostavno se pripremaju.

ПИЛЕЋИ КАРАБАТАЦИ У СОСУ ОД БЕЛОГ ВИНА И ПАВЛАКЕ: Прави специјалитет који ће вас одушевити

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 4 pileća karabataka
  • 1/2 luka isečenog na kockice
  • 1 ljutika iseckana na kockice
  • 1 čen belog luka sitno naseckanog
  • 2 kašike estragona seckanog
  • 1 kašika svežih listova majčine dušice
  • 1 kašika paradajz paste
  • 200 ml crvenog vinskog sirćeta
  • 400 ml belog vina
  • 400 ml pilećeg bujona
  • 400 ml pavlake za kuvanje
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Kako biste napravili piletinu na ovaj način, prvo pripremite povrće, tako što ćete ga iseckati. U tiganju ispržite piletinu sa obe strane na ulju dok lepo ne porumeni, pa izvadite iz tiganja.

Dodajte luk, ljutiku i beli luk u tiganj i pržite na srednjoj vatri dok ne porumeni. Dodajte paradajz pastu i nastavite da kuvate 2 minuta. Pojačajte toplotu i dodajte sirće.

Kuvajte do ključanja, i nastavite da kuvate dok ne dobijete konzistenciju poput sirupa. Dodajte vino i kuvajte 2 minuta. Dodajte bujon i začinsko bilje i ostavite da provri. Kada provri dinstajte na laganoj vatri, dodajte komade piletine i poklopite, pa nastavite da dinstate 15-20 minuta.

Skinite poklopac i izvadite komade piletine. Dodajte pavlaku za kuvanje i pustite da provri. Kuvajte dok se ne smanji za 50%. Vratite piletinu nazad u šerpu i poklopite, pa ostavite 1 minut da se piletina ponovo zagreje. Servirajte sa dosta sosa i još seckanog estragona.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LUKA JE ISTA LIGA KAO I LEBRON DŽEJMS: Bivši saigrač hvali Dončića