POHOVANI FILETI BAKALARA: Posluženi uz sezonsku salatu postaće omiljeni obrok tokom posta
Ovaj recept za prženi pohovani bakalar daje savršeno hrskavu koricu i sočno meso iznutra. Idealan je za lagani ručak ili večeru, uz prilog po želji.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 300 g fileta bakalara
- So i biber po ukusu
- 50 g brašna
- pola kašičice praška za pecivo
- pola kašičice slatke paprike
- 70 ml vode
- pola kašičice maslinovog ili biljnog ulja
- ulje za prženje
Priprema:
Filete bakalara osušite papirnim ubrusom. Posolite i pobiberite s obe strane. Ostavite ih 15 minuta.
U činiji prosejte brašno, dodajte so, biber, papriku i prašak za pecivo. Dodajte vodu i ulje, pa sve dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu. Filete pospite brašnom s obe strane. Isecite ih na manje komade, premažite testom i stavite u zagrejano ulje.
Pržite na srednje niskoj vatri oko 5 minuta sa jedne strane, zatim okrenite i pržite još 3-5 minuta dok ne dobiju zlatnu boju.
(stvarukusa)
Preporučujemo

KROMPIR SA GRAŠKOM U KREMASTOM SOSU: Napravite ručak koji će cela porodica da obožava
15. 03. 2025. u 09:00

ČILI OD ĆURETINE I CRNOG PASULjA: Vrlo pikantan, sočan i aromatičan obrok
13. 03. 2025. u 16:00

OVA MAJKA JE POSEBNA: Razlog su njena deca, a evo i zašto (VIDEO)
ONI su Ilija, Jovana i Vasilije Hadži-Purić, polaznici Centra za talente "Nikola Tesla".
10. 09. 2025. u 12:13 >> 20:43

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

DUBOKO RAZOČARAN - POPOVIĆEV KUM OTKRIO: "Lepa Brena Suzanu uopšte nije zvala, niti je došla saučešće da izjavi"
FOLKER ne krije razočarenje.
11. 09. 2025. u 11:26
Komentari (0)