POHOVANI FILETI BAKALARA: Posluženi uz sezonsku salatu postaće omiljeni obrok tokom posta

Новости онлине

24. 03. 2025. u 13:00

Ovaj recept za prženi pohovani bakalar daje savršeno hrskavu koricu i sočno meso iznutra. Idealan je za lagani ručak ili večeru, uz prilog po želji.

ПОХОВАНИ ФИЛЕТИ БАКАЛАРА:  Послужени уз сезонску салату постаће омиљени оброк током поста

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 300 g fileta bakalara
  • So i biber po ukusu
  • 50 g brašna
  • pola kašičice praška za pecivo
  • pola kašičice slatke paprike
  • 70 ml vode
  • pola kašičice maslinovog ili biljnog ulja
  • ulje za prženje

Priprema:

Filete bakalara osušite papirnim ubrusom. Posolite i pobiberite s obe strane. Ostavite ih 15 minuta.

U činiji prosejte brašno, dodajte so, biber, papriku i prašak za pecivo. Dodajte vodu i ulje, pa sve dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu. Filete pospite brašnom s obe strane. Isecite ih na manje komade, premažite testom i stavite u zagrejano ulje.

Pržite na srednje niskoj vatri oko 5 minuta sa jedne strane, zatim okrenite i pržite još 3-5 minuta dok ne dobiju zlatnu boju.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBIN ĆE UĆI U ISTORIJU: Dušan Tadić obara rekord (FOTO)