HRANLJIV I ZDRAV OBROK: Blitva sa krompirom po receptu DŽejmija Olivera

Новости онлине

29. 03. 2025. u 11:30

Pripremite ovaj ukusan i zdrav obrok.

ХРАНЉИВ И ЗДРАВ ОБРОК: Блитва са кромпиром по рецепту Џејмија Оливера

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g krompira
  • 500 g celera
  • 500 g kuvane blitve
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • ½ muskatnog oraščića, narendanog
  • 30 g putera

Priprema:

Kako biste napravili blitvu na ovaj način, zagrejte rernu na 180°C. Krompir i celer oljuštite, isperite, pa narežite tanko, recimo 2-3 mm debljine, i stavite u zasebne činije. Ispirajte obe činije isečenog povrća dok voda ne bude bistra. Ocedite povrće i grubo osušite.

Pokrijte dno velike posude za pečenje isečenim celerom, lagano preklapajući kriške. Preko celera pospite kuvanu blitvu. Pokrijte blitvu isečenim krompirom, ponovo lagano preklapajući kriške. Pavlaku začinite solju, crnim biberom i muskatnim oraščićem i time prelijte slojeve isečenog povrća.

Rasporedite odozgo puter. Pecite u rerni 45 minuta, dok ne porumeni. Ostavite da odstoji oko 10 minuta pre jela. Prijatno!

(stvarukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MOGLO BI UMRETI 4.500 LJUDI Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.

01. 07. 2025. u 11:45

Komentari (0)

VEČERI TEATRA U SRCU GRADA: Završen prvi MozzART pozorišni festival