MEKSIČKA SALATA: Pikantna salata osvojiće sva vaša čula, kako ukusom, tako i izgledom
Za meksičku kuhinju važi pravilo da je pikantna. Meksikanci vole da u svoja jela dodaju papriku, crni luk i beli luk. A takođe neke od neizostavnih namirnica su i crveni pasulj i kukuruz šećerac, tako da se ova salata može smatrati njihovim tradicionalnim jelom.
Sastojci:
- 1 konzerva crvenoga pasulja
- 2 konzerve tunjevine
- konzerva kukuruza šećerca
- 1 crvena paprika
- 2 glavice luka
- so, biber
- maslinovo ulje
- jabukovo sirće
- seckana ili mlevena ljuta papričica
Priprema:
Pasulj i kukuruz dobro ocedite da ne ostane soka i stavite u činiju. Luk i papriku isecite na kockice pa dodajte u istu činiju, kao i ljutu papričicu. Ubacite i tunjevinu. Začinite po želji, na kraju dodajte sirće i ulje pa dobro promešajte. Ostavite na pola sata u frižider.
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PABLOVA SALATA: Najjednostavnija zdrava večera koja nema mnogo kalorija
11. 04. 2024. u 17:00
SAVRŠENA ZA PRVE PROLEĆNE DANE: Salata od karfiola, zelene boranije i tikvice
09. 04. 2024. u 11:00
TAČNO NA OVOM MESTU BI MOGAO POČETI TREĆI SVETSKI RAT: Putin ga smatra svojom teritorijom, NATO trupe već raspoređene
OVAJ snegom prekriveni granični most između dve srednjovekovne tvrđave u delu Estonije gde se govori ruski, mogao bi biti mesto gde će započeti treći svetski rat, piše Politiko.
26. 12. 2024. u 08:55
POJAVILA SE ŠOK TVRDNjA: "Rusi su oborili avion u Kazahstanu, pogledajte tragove eksplozije na repu letelice"
AVION Azerbejdžan erlajnsa, koji se 25. decembra srušio na putu za Rusiju, možda je oboren ruskom raketom zemlja-vazduh, prema izveštajima ruskih medija koji nisu naklonjeni Kremlju i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.
26. 12. 2024. u 07:44
A POSLEDICE? Kina gradi najveću hidroelektranu na svetu - iseliće milione ljudi, "keširaće" neverovatne 35 milijarde dolara
PROIZVODIĆE trostruko više od 88.2 milijarde kWh, koliki je projektovani kapacitet trenutno najveće hidroelektrane na svetu - "Tri klanca" u centralnoj Kini.
26. 12. 2024. u 14:37
Komentari (0)