MEKSIČKA SALATA: Pikantna salata osvojiće sva vaša čula, kako ukusom, tako i izgledom

Новости онлине

22. 04. 2024. u 09:00

Za meksičku kuhinju važi pravilo da je pikantna. Meksikanci vole da u svoja jela dodaju papriku, crni luk i beli luk. A takođe neke od neizostavnih namirnica su i crveni pasulj i kukuruz šećerac, tako da se ova salata može smatrati njihovim tradicionalnim jelom.

МЕКСИЧКА САЛАТА: Пикантна салата освојиће сва ваша чула, како укусом, тако и изгледом

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 konzerva crvenoga pasulja 
  • 2 konzerve tunjevine
  • konzerva kukuruza šećerca
  • 1 crvena paprika
  • 2 glavice luka
  • so, biber
  • maslinovo ulje
  • jabukovo sirće
  • seckana ili mlevena ljuta papričica 

Priprema:

Pasulj i kukuruz dobro ocedite da ne ostane soka i stavite u činiju. Luk i papriku isecite na kockice pa dodajte u istu činiju, kao i ljutu papričicu. Ubacite i tunjevinu. Začinite po želji, na kraju dodajte sirće i ulje pa dobro promešajte. Ostavite na pola sata u frižider.

(stvarukusa/mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MOGLO BI UMRETI 4.500 LJUDI Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.

01. 07. 2025. u 11:45

Komentari (0)

VEČERI TEATRA U SRCU GRADA: Završen prvi MozzART pozorišni festival