PILEĆA ČORBA SA POVRĆEM I ZAČINSKIM BILJEM: Dobar stari recept,jednostavan i brz za pripremu
Pileća čorba se po ovom receptu pravi sa raznovrsnim povrćem, a začinsko bilje daje poseban akcenat i ukus.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 30 g putera
- 450 g pilećih filea iseckanih na kockice
- morska so i biber po ukusu
- 3 stabljike celera, seckane
- 1 srednji luk iseckan
- 130 g pečuraka, seckanih
- 4 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 kašičica mlevenog svežeg ruzmarina
- 1 kašičica sveže mlevene žalfije
- 1 kašičica svežeg mlevene majčine dušice
- 3 kašike kukuruznog skroba
- 350 ml pilećeg bujona
- 450 g mešavine smrznutog graška i šargarepe
- 130 ml mleka
- so i biber po ukusu
- svež peršun za ukras
Priprema:
Za pileću čorbu zagrejte veliki lonac na srednje jakoj vatri i dodajte 2 kašike putera. Ubacite piletinu i pospite solju i biberom. Pržite, povremeno mešajući oko 3 minuta dok spolja ne porumene. Izvadite na tanjir i ostavite na stranu.
Smanjite toplotu na srednju i dodajte preostale 2 kašike putera. Ubacite celer, luk i pečurke i pospite sa malo soli. Pržite jedan minut, a zatim dodajte beli luk i sveže bilje. Nastavite da kuvate još 2-3 minuta ili dok povrće ne bude mekano i mirisno. Umešajte kukuruzni skrob u povrće, a zatim dodajte bujon i promešajte. Pustite da provri, a zatim smanjite vatru i kuvajte oko 5 minuta. Dodajte grašak i šargarepu, mleko i piletinu. Vratite da proključa, pa kuvajte još 3-5 minuta. Začinite čorbu solju i biberom po ukusu. Za serviranje ukrasite peršunom.
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

DRŽAVA ODREDILA OGROMAN POREZ ZA KUĆU ŽELjKA MITROVIĆA: Evo koliko mora da plaća
DRŽAVA je odredila ogroman porez za kuću Željka Mitrovića.
01. 04. 2025. u 14:12

PROCURIO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Evropa nek se brani sama u slučaju ruskog napada, druga država je glavna pretnja
SUPROSTAVLjANjE ruskoj agresiji, nekada jedna od ključnih tačaka Nacionalne odbrambene strategije iz 2022. godine tokom administracije Džozefa Bajdena, tri godine kasnije više nije među najvažnijim prioritetima Sjedinjenih Američkih Država.
01. 04. 2025. u 12:17

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)