SPREMITE UKUSNU RIBLJU ČORBU: LJuta, začinjena, ma fantastična!
Recept koji će vas oduševiti.

Foto Shutterstock
Sastojci:
- 1 kg mešane ribe (som, šaran, štuka, smuđ)
- 1 crni luk
- 2 paradajza
- 2 čena belog luka
- 2 slatke paprike
- 1 ljuta papričica
- so i biber
- 1 kašičica ljute mlevene paprike
- 200 ml belog vina
- 50 g rezanaca za supu
Priprema:
Ribu očistite i iseckajte na komade. Glave i repove ribe skuvajte i procedite. Paradajz i crni luk iseckajte na kocke. Na zagrejanom ulju propržite luk, dodajte mlevenu papriku i iseckani beli luk, a zatim paradajz i papriku iseckanu na uske trake. Sipajte prethodno skuvanu riblju čorbu i vino i kad provri dodajte komade ribe i na kolutove isečenu ljutu papričicu. Začinite biberom, solju i kuvajte na tihoj vatri 20 minuta. Pri kraju kuvanja dodajte rezance i kuvajte još 10 minuta da omekšaju.
(trpeza)
Preporučujemo

"POJEDOH SE ŽIV, IZLUDE ME TO" Vučić o otvaranju auto-puta do Požege: To su već foliranja i glupiranja, krajnji rok do ponedeljka
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je iz Čačka o otvaranju auto-puta do Požege.
03. 07. 2025. u 11:49

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi
JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.
01. 07. 2025. u 11:45

TO JE GLAVNI IZVOR PRIHODA: Evo čega Toni nije hteo da se odrekne nakon razvoda od Dragane
DRAGANA je ostala vlasnica televizije i dvorca u Beču.
03. 07. 2025. u 08:04
Komentari (0)