RECEPT ZA DOMAĆU PILEĆU SUPU: Toplo jelo na kašiku kome malo ko može da odoli

Jovana Vasić

10. 01. 2025. u 13:00

Domaća pileća supa uvek prija stomaku, pre svakog glavnog obroka.

РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋУ ПИЛЕЋУ СУПУ: Топло јело на кашику коме мало ко може да одоли

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 3 srednja pileća bataka (2 bez kože i kostiju, 1 sa kožom)
  • 950 ml vode
  • 1 srednji luk, isečen na četvrtine
  • 2 velike šargarepe, oljuštene, 1 cela, 1 iseckana na kockice
  • 1 srednji krompir, isečen na kockice
  • 100 g rezanaca
  • so, po ukusu
  • biber, po ukusu
  • 17 g mešavine suvih začina
  • svež ili sušeni peršun za ukras
  • 2 stabljike celera, horizontalno isečene napola

Priprema:

Kako biste napravili domaću supu napunite veliki lonac sa 950 ml vode. Dodajte luk, piletinu, 1 celu šargarepu i obe stabljike celera. Kuvajte na jakoj vatri dok tečnost ne počne da ključa, a zatim smanjite na lagano i kuvajte poklopljeno oko 40 minuta, dok meso ne omekša. Skinite sa vatre.

Pomoću sita procedite pileći bujon u posudu otpornu na toplotu. Izvadite meso iz sita i stavite u malu činiju, ostavite sa strane. Vratite proceđenu tečnost u lonac i zagrejte. Dodajte šargarepu i krompir iseckan na kockice.

Pomoću dve viljuške iseckajte komade piletine i bacite pileću kožu i kost. Dodajte piletinu u lonac. Začinite solju i biberom po ukusu. Dodajte začine. Kada supa proključa, ubacite testeninu. Kuvajte na srednjoj vatri dok se testenina ne skuva. Probajte i prilagodite začine. Ukrasite peršunom i servirajte toplo.

(stvarukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DELIJE NE MOGU DA DOĐU SEBI! Vanredno saopštenje navijača Crvene zvezde posle onog što se desilo na Marakani (VIDEO)