POTAŽ SA BROKOLIJEM: Zdrav i ukusan obrok koji će vas oduševiti, ovakvu aromu još niste osetili

Mina Izgarević

06. 02. 2025. u 11:00

POTAŽ sa brokolijem se pravi uz dodatak belog luka koji joj daje savršenu aromu.

ПОТАЖ СА БРОКОЛИЈЕМ: Здрав и укусан оброк који ће вас одушевити, овакву арому још нисте осетили

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  •  3 kašike putera
  •  2 srednja luka, grubo iseckana
  •  6 čenova belog luka, vrlo sitno iseckanih
  •  ½ kašičice tucane paprike
  •  1 ¼ kašičica fine morske soli
  • biber, po ukusu
  • 1 kg brokolija
  • 340 g krompira, oljuštenog i isečenog na kockice
  • 1,5 l vode
  • 200 g narendanog kačkavalja

Foto Shutterstock

 

Priprema:

Za ovaj potaž rastopite puter u loncu na niskoj vatri. Dodajte crni luk, beli luk, tucanu papriku, ¼ kašičice soli i malo bibera. Promešajte da se sjedini, a zatim poklopite šerpu i dinstajte povremeno mešajući, dok luk ne omekša, oko 8 do 10 minuta.

U međuvremenu, isecite brokoli na cvetove i stabljke. Stabljike isecite na komadiće i ostavite na stranu. Cvetove brokolija takođe stavite na stranu za kasnije. Ubacite iseckane stabljike brokolija i iseckani krompir u šerpu i promešajte. Sipajte vodu i preostalu 1 kašičicu soli. Pojačajte vatru na najjače i dovedite smesu do ključanja, a zatim smanjite vatru na nisku i poklopite lonac.

Krčkajte stabljike brokolija i krompir ne omekšaju, oko 20-25 minuta. U međuvremenu, iseckajte cvetove brokolija na komadiće. Kada krompir i stabljike omekšaju, dodajte polovinu cvetića u lonac, promešajte, poklopite i kuvajte dok ne postanu svetlozeleni, oko 3 do 5 minuta. Skinite lonac sa vatre. Izblendirajte čorbu kada se prohladi, u serijama, dok smesa ne bude potpuno glatka, a zatim vratite u šerpu.

(Alo)

BONUS VIDEO - VELIČANSTVENO: 26. Svetosavski bal u znaku tradicije i humanosti

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ DLAKE NA JEZIKU: Ribakina se oglasila o rastanku sa Goranom Ivaniševićem