TOSKANSKA ČORBA SA PALENTOM: Priprema je jednostavna, a rezultat – pravo malo gastronomsko uživanje

Новости онлине

21. 03. 2025. u 12:30

Ako volite bogate, aromatične čorbe, ova toskanska čorba sa palentom će vas oduševiti. Kombinacija povrća, pasulja i kelja daje joj pun ukus i hranljivost, dok palenta dodaje neodoljivu kremastu teksturu.

ТОСКАНСКА ЧОРБА СА ПАЛЕНТОМ: Припрема је једноставна, а резултат – право мало гастрономско уживање

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 1 srednji crveni luk, sitno iseckan
  • 1 srednja šargarepa, sitno iseckana
  • 2-3 stabljike celera, sitno iseckane
  • 3 lista žalfije, usitnjena
  • pola kg toskanskog kelja, bez stabljika, iseckanog
  • 250 g seckanog paradajza (iz konzerve)
  • 125 g paradajz-sosa
  • 1 konzerva pasulja, oceđenog
  • 700 ml bujona od povrća
  • 120 g palente
  • So i biber po ukusu

Priprema:

U velikoj šerpi zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte crveni luk, šargarepu i celer pa dinstajte uz povremeno mešanje, dok ne omekšaju. Dodajte usitnjenu žalfiju i kratko propržite, oko 30 sekundi, dok ne pusti aromu. Umešajte iseckan kelj i posolite. Kuvajte dok ne počne da omekšava. Sipajte seckani paradajz i pasirani paradajz-sos, zatim dodajte pasulj. Promešajte.

Ulijte bujon, sačekajte da provri, a zatim smanjite temperaturu i ostavite da se lagano krčka 10 minuta. Dok mešate čorbu, postepeno dodajte palentu, neprestano mešajući kako biste sprečili grudvice. Kuvajte još 3-5 minuta, dok ne dobijete gustu i kremastu konzistenciju. Po ukusu dodajte još soli i bibera. Poslužite toplo, uz dodatak maslinovog ulja.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOKTORI SU MI REKLI DA VIŠE NIKADA NEĆU IGRATI: Kirjos brutalno iskren posle pobede u Majamiju