OVO SUPU ZOVU ITALIJANSKI PENICILIN: Ukusno jelo koje vraća snagu, ublažava umor i hrani dušu

Новости онлине

06. 04. 2025. u 10:00

Italijanska Pastina supa od povrća i testenine često se od milja naziva i „italijanski penicilin“, zbog svoje hranljivosti, jer je puna vitamina, minerala i drugih nutrijenata.

ОВО СУПУ ЗОВУ ИТАЛИЈАНСКИ ПЕНИЦИЛИН: Укусно јело које враћа снагу, ублажава умор и храни душу

Foto Shutterstock

Pastina je vrsta sitne testenine koja se koristi u Italiji za pripremu različitih jela, a pored nje u supu se dodaje pileći bujon, ali možete dodati i malo pilećeg mesa. Ako u prodavnici ne možete pronaći testeninu pastinu, možete koristiti i drugu sitnu testeninu za supe, poput orza.

 

Sastojci:

  • 1 l pilećeg bujona
  • 200 g sitne testenine
  • 45 g rendanog parmezana
  • 30 g putera
  • 3 šargarepe
  • 2 štapića celera
  • 1 luk
  • 1-2 čena belog luka
  • So i biber po ukusu
  • Sok od limuna za serviranje

Priprema:

U većem loncu otopite puter pa propržite sitno naseckanu šargarepu, celer i luk. Dinstajte oko pet minuta dok povrće ne omekša. Dodajte sitno seckani beli luk i nastavite dinstati još jedan minut.

Povrće prebacite u blender ili seckalicu i napravite pire. Vratite pire u lonac i dodajte pileći bujon. Promešajte i začinite solju i biberom.

U lonac dodajte sitnu testeninu i kuvajte je pet do deset minuta dok ne omekša i ne upije ukuse supe. Pred kraj kuvanja dodajte rendani parmezan.

Supu poslužite sa malo sveže ceđenog limunovog soka i dodatnim sirom po želji.

(still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JANIK SINER PROLAZI KROZ HOROR! Kasper Rud brani Italijana koji pati zbog doping afere