DOMAĆA ČORBA SA MESOM, POVRĆEM I BULGUR PŠENICOM: Recept za ukus kao iz restorana
Ova čorba je pravo jelo „na kašiku“ — topla, bogata i zasitna, sa komadima sočne govedine, povrćem i bulgurom koji daje blagu orašastu notu i odličnu teksturu. Idealna je za porodični ručak ili večeru, naročito kad je potrebno nešto konkretno, ali zdravo.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 kg govedine (najbolje od plećke ili vrata, iseckane na kocke)
- 4–5 krompira (srednje veličine, isečeni na kocke)
- 130 g bulgura
- 3 – 4 kašike biljnog ulja
- 1 glavica crnog luka (sitno seckana)
- 1 velika šargarepa (rendana ili seckana na kolutove)
- 1 crvena paprika (isečena na trakice ili kocke)
- 1–2 kašike paradajz paste
- 1 kašičica začina za supu
- 1 kašičica višenamenskog začina
- So i biber po ukusu
- Seckana sveži mirođija po želji
Priprema:
Stavite govedinu u veću šerpu, nalijte oko 2,5–3 l vode i pusti da provri. Sklonite penu, smanjite vatru i kuvajte poklopljeno 1,5–2 sata dok meso ne omekša.
Na ulju propržite luk, šargarepu i papriku dok ne omekšaju. Dodajte paradajz pastu i pržite još 1–2 minuta da razvije ukus. Kad je meso mekano, dodajte proprženo povrće u šerpu. Ubacite krompir i začine pa kuvajte 10 minuta. Dodajte bulgur i kuvajte još 15–20 minuta dok sve ne omekša i čorba se lepo zgusne. Po želji dodajte svežu mirođiju pred kraj kuvanja.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

BRZA I JEDNOSTAVNA PRIPREMA, A UKUS FANTASTIČAN: Bela riblja čorba (VIDEO)
19. 03. 2025. u 12:00

DOMAĆA ČORBA OD SREMUŠA: Savršen izbor za lagan, zdrav i hranljiv obrok
18. 03. 2025. u 11:00

TRAMP SPUSTIO CARINE I SRBIJI: Evo koliko sada iznose i kada odluka stupa na snagu
PREDSEDNIK SAD Donald Tramp izjavio je danas da će svim zemljama, uključujući i Srbiju, uvedene carine biti suspendovane, osim za Kinu, kojoj je tarife uvećao na 125 odsto.
09. 04. 2025. u 20:44

DRAMA NA GRADILIŠTU! JEDNA OSOBA ZAROBLjENA, TROJE PREŽIVELO: Građani pozvani da se evakuišu zbog dodatnog urušnjavanja (FOTO/VIDEO)
KAKO prenose lokalni mediji, pretpostavlja se da su dve osobe zarobljene nakon što se srušilo gradilište Šin Ansan, u Iljik-dongu, Gvanmjon-si, blizu južnokorejske prestonice.
11. 04. 2025. u 10:00 >> 10:12

Mirzu Delibašića žena ostavila zbog alkohola, sina mu rodila Srpkinja (FOTO)
MIRZA Delibašić, legendarni košarkaš iz Sarajeva, bio je mnogo više od sportiste – bio je simbol strasti, harizme i ljudskosti.
12. 04. 2025. u 11:25
Komentari (0)