DOMAĆA ČORBA SA MESOM, POVRĆEM I BULGUR PŠENICOM: Recept za ukus kao iz restorana

Новости онлине

12. 04. 2025. u 10:00

Ova čorba je pravo jelo „na kašiku“ — topla, bogata i zasitna, sa komadima sočne govedine, povrćem i bulgurom koji daje blagu orašastu notu i odličnu teksturu. Idealna je za porodični ručak ili večeru, naročito kad je potrebno nešto konkretno, ali zdravo.

ДОМАЋА ЧОРБА СА МЕСОМ, ПОВРЋЕМ И БУЛГУР ПШЕНИЦОМ: Рецепт за укус као из ресторана

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg govedine (najbolje od plećke ili vrata, iseckane na kocke)
  • 4–5 krompira (srednje veličine, isečeni na kocke)
  • 130 g bulgura
  • 3 – 4 kašike biljnog ulja
  • 1 glavica crnog luka (sitno seckana)
  • 1 velika šargarepa (rendana ili seckana na kolutove)
  • 1 crvena paprika (isečena na trakice ili kocke)
  • 1–2 kašike paradajz paste
  • 1 kašičica začina za supu
  • 1 kašičica višenamenskog začina
  • So i biber po ukusu
  • Seckana sveži mirođija po želji

Priprema:

Stavite govedinu u veću šerpu, nalijte oko 2,5–3 l vode i pusti da provri. Sklonite penu, smanjite vatru i kuvajte poklopljeno 1,5–2 sata dok meso ne omekša.

Na ulju propržite luk, šargarepu i papriku dok ne omekšaju. Dodajte paradajz pastu i pržite još 1–2 minuta da razvije ukus. Kad je meso mekano, dodajte proprženo povrće u šerpu. Ubacite krompir i začine pa kuvajte 10 minuta. Dodajte bulgur i kuvajte još 15–20 minuta dok sve ne omekša i čorba se lepo zgusne. Po želji dodajte svežu mirođiju pred kraj kuvanja. 

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VAM SMETA, IGRAJTE ŠAH: Aleksandar Zverev oštro kritikovan od strane selektora Argentine