RECEPT za princes krofne koji uspeva svima!
KAO što im i ime govori, princes krofne su pravi kraljevski kolač i nikoga ne ostavljaju ravnodušnim

Foto: Shutterstock
PRINCES KROFNE- sastojci za testo:
150 g brašna
4 jaja
so
150 ml vode
PRINCES KROFNE - sastojci za fil:
1 l mleka
4 jajeta
8 kašika šećera
1 kesica pudinga od vanile
4-5 kašika mekog brašna
1 kesica vanilin šećera
3 kašičice ekstrakta od vanile
PRINCES KROFNE - postupak:
U šerpu sipajte vodu, puter i so. Kada provri, dodajte brašno i mešajte dok ne počne da se odvaja od šerpe. Ostavite da se ohladi, a zatim umutite mikserom.
Dodajte 4 jaja, jedno po jedno, neprestano muteći da se smesa ujednači. Testom napunite špric i na plehu (obloženim papirom za pečenje) formirajte krofnice. Ostavite dovoljno razmaka između krofnica. Pecite oko 20-25 minuta na 200 °C. Nemojte otvarati rernu do samog kraja.
Fil spremiti tako što se u činiji spoje žumanca i šećer pa doda puding i brašno kao i šolja mleka. Ostatak mleka sipati u šerpu pa staviti na vatru. Kad hoće da provri skloniti sa ringle pa polako sipati smesu sa žumancima i vratiti na vatru. Žicom mešati dok se krem ne zgusne i dok ne nestanu grudvice, a pena se povuče na ivice šerpe. Dodati vanilin šećer. Skinuti krem i ostaviti da se hladi. Mikserom sa malo soli dobro umutiti belanca u čvrst sneg pa ga dodati u još topao krem. Žicom lagano sve izjednačiti i dodati ekstrakt od vanile.
Krofnice puniti dobro ohlađenim filom i posuti vanilin šećerom. Princes krofne možete služiti uz jagode, za dodatni užitak.
Prijatno!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

KREMASTI KOLAČ PO STARINSKOM RECEPTU: Jednostavan i brz, a ukus savršen! (VIDEO)
09. 06. 2023. u 17:45

RECEPT za najsočniju baklavu sa pistaćima: Ovakvu do sada niste jeli!
04. 06. 2023. u 07:00

VELIKA PROMENA U ŠKOLAMA U SRBIJI: Od danas ništa neće biti isto, odnosi se na roditelje
RODITELjI školaraca u Srbiji od danas dobijaju automatska zvučna obaveštenja kada nastavnik u elektronski dnevnik upiše izostanak deteta sa časa ili novu ocenu. Mada su deca godinama nalazila načine da ne kažu roditeljima baš sva dešavanja u školi, to sada više neće biti moguće.
17. 04. 2025. u 11:29

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)