DOMAĆI SLADOLED OD BOROVNICE: Ovaj recept morate da isprobate!
NIKAKVA posebna nauka niti sprave nisu potrebne da bi napravili letnju poslasticu koju svi obožavaju. Potrebno vam je vrlo malo vremena, dobra volja i omiljeno voće.
Prednosti pripreme sladoleda u kućnoj režiji su te da možete kreirati ukuse po svojoj želji i ono što je najvažnije, umesto šećera možete koristiti prirodne zaslađivače poput meda.
Naša preporuka je sladoled sa trenutno aktuelnim voćem. Umesto borovnica možete koristiti maline, jagode, kupine.
Sastojci:
250 g borovnica
250 ml kisele pavlake
250 ml slatke pavlake
150 g šećera
limunov sok
Priprema:
Oprane borovnice pospite šećerom i ostavite malo da odstoje, kako bi pustile sok. Ulupajte slatku pavlaku i odložite u frižider.
U blenderu ili štapnim mikserom usitnite borovnice u kašastu smesu, pa preručiti u dublju posodu. Potom, dodajte limunov sok i kiselu pavlaku i sve izmešajte u jednoličnu masu, savetuje Gracija.rs.
Na kraju, dodajte umućenu slatku pavlaku, vodeći računa da masa bude kompaktna. Sipajte u željenu posudu, kalup, i odložite u zamrzivač. Za nekoliko sati, uživanje može da počne.
Ako pored ovih voćnih volite i klasične mlečne i čokoladne ukuse, isprobajte receprt za najbolji domaći sladoled koji smo već delili sa vama!
BONUS VIDEO:
RECEPT ZA BEZGLUTENSKE POGAČICE: Ne morate da odustajete od omiljenog peciva
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RECEPT ZA DOMAĆI SLADOLED: Čaša višanja i eto slatkog zadovoljstva!
09. 07. 2023. u 19:20
NAPRAVITE SOČNI TART OD BRESKVE: Recept kojem ćete se obavezno vratiti ponovo
01. 08. 2023. u 20:50
KOLAČ SA KEKSOM I PUDINGOM: Jeftina i brza poslastica koju svi vole! (recept/video)
18. 07. 2023. u 19:31 >> 17:36
UKRAJINA U RAT POSLALA ROBOTE BEZ IJEDNOG ČOVEKA: Bitka dobila neočekivani ishod (VIDEO)
BRIGADA Ukrajinske nacionalne garde izvestila je o uspešnom napadu u kome su učestvovali samo roboti - od kopnenih robota naoružanih mitraljezima do letelica borbenih dronova. Ovi roboti su napali ruske položaje u Harkovskoj oblasti, na severu Ukrajine, i - pobedili.
27. 12. 2024. u 09:04
DRAMA U KOMŠILUKU: Otkrivena nepoznata letelica, stanovnici upozoreni da potraže skloništa
RUMUNSKI radarski sistemi otkrili su sinoć mali leteći objekat, za koji se sumnja da je dron, koji je ušao u nacionalni vazdušni prostor do šest kilometara u jugoistočnom okrugu Tulčea, saopštilo je ministarstvo odbrane Rumunije.
27. 12. 2024. u 09:23
LUKAS ŽESTOKO O SEVERINI POSLE IZJAVE O JASENOVCU: "Ona je budala, priča bljuvotine o Srbiji, a sin joj Srbin"
U NOVOM izdanju emisije "Četiri i po žene", kod voditeljki Zine Al Sattaf, Katarine Odalović, Jadranke Jevtić i Maje Mojsovski Rašević, gost je bio pevač Aca Lukas.
27. 12. 2024. u 09:30
Komentari (0)