BRZ RECEPT ZA NIKAD JEFTINIJU POSLASTICU: Čuvenu ŠVARCVALD TORTU od višanja
NAPRAVITE tortu od višanja, jer je sada vreme ovog voća- višnje su najukusnije u junu
Većinu sastojaka za ovu tortu već imate, a kupite još samo višnje i pavlaku.
ŠVARCVALD TORTA - potrebno je:
6 jaja
200 g šećera
60 g margarina
kesica vanilin šećera
150 g brašna
40 g kakao praha
2 kašičice praška za pecivo
ŠVARCVALD TORTA - Za fil:
400 g višanja
250 ml soka od višanja
5 kašika šećera
2 kašike gustina
5 kašika vode
750 ml slatke pavlake
150 ml soka od višanja
Umutite jaja sa šećerom, zatim dodajte margarin i vanilin šećer i nastavite da mutite. Dodajte brašno, prašak za pecivo i kakao, pa promešajte smesu i izručite je u kalup za pečenje. Pecite na 180 stepeni oko sat vremena.
Ne postoji jednostavniji recept.
Skuvajte 250 ml soka od višanja, šećer i višnje. Umutite gustin sa hladnom vodom. Kada sok provri, umešajte gustin i mešajte dok se fil ne zgusne. Ispečenu koru presecite na tri dela, svaku premažite sokom od višanja. Dve donje kore premažite kuvanim filom od višanja, treću nemojte da mažete.
Umutite slatku pavlaku i njom najpre premažite jednu koru preko fila, stavite drugu koru, premažite preko fila i na kraju stavite i treću. Tortu filujte šlagom i ukrasite po želji.
Za još recepata zapratite nas na Viberu
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
DOMAĆI SLADOLED OD BOROVNICE: Ovaj recept morate da isprobate!
02. 08. 2023. u 18:15
NAPRAVITE SOČNI TART OD BRESKVE: Recept kojem ćete se obavezno vratiti ponovo
01. 08. 2023. u 20:50
UKRAJINA U RAT POSLALA ROBOTE BEZ IJEDNOG ČOVEKA: Bitka dobila neočekivani ishod (VIDEO)
BRIGADA Ukrajinske nacionalne garde izvestila je o uspešnom napadu u kome su učestvovali samo roboti - od kopnenih robota naoružanih mitraljezima do letelica borbenih dronova. Ovi roboti su napali ruske položaje u Harkovskoj oblasti, na severu Ukrajine, i - pobedili.
27. 12. 2024. u 09:04
DRAMA U KOMŠILUKU: Otkrivena nepoznata letelica, stanovnici upozoreni da potraže skloništa
RUMUNSKI radarski sistemi otkrili su sinoć mali leteći objekat, za koji se sumnja da je dron, koji je ušao u nacionalni vazdušni prostor do šest kilometara u jugoistočnom okrugu Tulčea, saopštilo je ministarstvo odbrane Rumunije.
27. 12. 2024. u 09:23
A POSLEDICE? Kina gradi najveću hidroelektranu na svetu - iseliće milione ljudi, "keširaće" neverovatne 35 milijarde dolara
PROIZVODIĆE trostruko više od 88.2 milijarde kWh, koliki je projektovani kapacitet trenutno najveće hidroelektrane na svetu - "Tri klanca" u centralnoj Kini.
26. 12. 2024. u 14:37
Komentari (0)