STARINSKA ŠARENA TORTA OD TRI FILA IZ BAKINE SVESKE: Nije se rodio onaj koji je njoj odoleo, idealna je za sve prilike

16. 08. 2023. u 10:00

NE postoji domaćinstvo u kom se nije spremala neka varijacija ove obožavane torte.

СТАРИНСКА ШАРЕНА ТОРТА ОД ТРИ ФИЛА ИЗ БАКИНЕ СВЕСКЕ: Није се родио онај који је њој одолео, идеална је за све прилике

Foto: Jutjub/Printskrin/ Aurora Recepti

Ova torta je zaista ljubav na prvi zalogaj. Mekane kore i tri različita fila, prosto je rapsodija ukusa. U narodu je poznata i kao interkontinental torta i retko ko je mogao da joj odoli. Nećete pogrešiti u kojoj god prilici da je spremite jer će zadovoljiti ukuse i najprobirljivijih sladokusaca.

SASTOJCI: Za ovaj recept potrebne su vam tri kore, a ovo su potrebni sastojci za jednu koru:

  • 3 belanca
  • 3 kašike šećera
  • 2 kašike brašna
  • 3-4 kašike mlevenih oraha

Peći kore na 180°C (360°F)

 

Za fil je potrebno:

  • 750 ml mleka
  • 7 kašika brašna
  • 9 žumanaca
  • 150 g šećera
  • 250 g putera
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 90 g mlevenih oraha ili lešnika

Fil podeliti na tri dela: Prvi deo je žut, drugi deo je sa 90 g mlevenih oraha, treći deo je sa 100 g čokolade.

Ukrasiti sa 300 ml slatke pavlake i potom ostaviti u frižideru da se stegne!

(Kurir Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREVARIO JU JE 92 PUTA DOK JE BILA TRUDNA! Evo šta je Nejmaru sada uradila devojka koja mu je rodila dete