STARINSKA ŠARENA TORTA OD TRI FILA IZ BAKINE SVESKE: Nije se rodio onaj koji je njoj odoleo, idealna je za sve prilike
NE postoji domaćinstvo u kom se nije spremala neka varijacija ove obožavane torte.
Ova torta je zaista ljubav na prvi zalogaj. Mekane kore i tri različita fila, prosto je rapsodija ukusa. U narodu je poznata i kao interkontinental torta i retko ko je mogao da joj odoli. Nećete pogrešiti u kojoj god prilici da je spremite jer će zadovoljiti ukuse i najprobirljivijih sladokusaca.
SASTOJCI: Za ovaj recept potrebne su vam tri kore, a ovo su potrebni sastojci za jednu koru:
- 3 belanca
- 3 kašike šećera
- 2 kašike brašna
- 3-4 kašike mlevenih oraha
Peći kore na 180°C (360°F)
Za fil je potrebno:
- 750 ml mleka
- 7 kašika brašna
- 9 žumanaca
- 150 g šećera
- 250 g putera
- 100 g čokolade za kuvanje
- 90 g mlevenih oraha ili lešnika
Fil podeliti na tri dela: Prvi deo je žut, drugi deo je sa 90 g mlevenih oraha, treći deo je sa 100 g čokolade.
Ukrasiti sa 300 ml slatke pavlake i potom ostaviti u frižideru da se stegne!
(Kurir Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
TAČNO NA OVOM MESTU BI MOGAO POČETI TREĆI SVETSKI RAT: Putin ga smatra svojom teritorijom, NATO trupe već raspoređene
OVAJ snegom prekriveni granični most između dve srednjovekovne tvrđave u delu Estonije gde se govori ruski, mogao bi biti mesto gde će započeti treći svetski rat, piše Politiko.
26. 12. 2024. u 08:55
POJAVILA SE ŠOK TVRDNjA: "Rusi su oborili avion u Kazahstanu, pogledajte tragove eksplozije na repu letelice"
AVION Azerbejdžan erlajnsa, koji se 25. decembra srušio na putu za Rusiju, možda je oboren ruskom raketom zemlja-vazduh, prema izveštajima ruskih medija koji nisu naklonjeni Kremlju i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.
26. 12. 2024. u 07:44
A POSLEDICE? Kina gradi najveću hidroelektranu na svetu - iseliće milione ljudi, "keširaće" neverovatne 35 milijarde dolara
PROIZVODIĆE trostruko više od 88.2 milijarde kWh, koliki je projektovani kapacitet trenutno najveće hidroelektrane na svetu - "Tri klanca" u centralnoj Kini.
26. 12. 2024. u 14:37
Komentari (0)