CIGARE OD BADEMA PRELIVENE MEDOM I CVETOM POMORANDŽE: Recept za poslasticu u kojoj ćete uživati
Tope se u ustima

FOTO: Promo
Potrebno je:
- 1 pakovanje kora za pitu,
- 300 g badema u prahu,
- 75 g šećera,
- 1/2 kašike cimeta u prahu,
- 2 kašike vode od pomorandžinog cveta (malo više ili manje),
- 1 litar ulja za prženje,
- 500 g meda,
- 1 l vode od pomorandžinog cveta
Listove kora prepolovite i prekrijte kako biste sprečili sušenje. U činiji pomešajte bademe, cimet, šećer i vodu s cvetom naranče dok ne dobijete nelepljivo, ali ne pretvrdo testo. Smesu oblikujte u valjke i stavljajte ih u polovine listova kora, pa ih zarolajte.
Napravite pravilne oblike cigara, pa ih umočite u vruće, ali ne previše goruće, ulje i pecite na vatri srednje jačine, dok ne porumene sa svake strane. Stavite cigare u med s pomorandžinim cvetom, redovno ih okrećući, a zatim ih poređajte na tanjir za posluženje.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)