ROLAT SA KREMOM OD POMORANDŽE: Sočan i neodoljiv
Rolat sa kremom od pomorandže je idealna poslastica čak i za one koji nisu eksperti u kuhinji.

Foto Shutterstock
Sastojci:
- 125 g šećera
- 3 jajeta
- 4 kašike kakao praha
- 60 g gustina
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 kašike brašna
- 1 žumance
- 100 ml vode
- 60 g maslaca
- 60 g šećera u prahu
- 1 pomorandža
Priprema:
Penasto umutiti žumanca sa šećerom, dodati gustin, kakao prah i prašak za pecivo.
Umešati sneg od belanaca. Izliti u kalup prethodno namazan maslacem i posut brašnom.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni od 6 do 8 minuta. Izvaditi na pekarski papir posut
šećerom. Na niskoj temperaturi kratko kuvati žumanca razmućena sa vodom, uz neprestano mešanje dodati brašno i prohladiti. Umešati 60 g maslaca umućenih sa 60 g šećera u prahu, sok, komadiće pulpe i narendanu koru pomorandže.
Pripremljenim kremom namazati biskvit, urolati, uviti platnenom salvetom, stegnuti ostaviti da stoji 15-20 minuta. Rolat odviti i posuti šećerom u prahu.
Preporučujemo

TORTA SA MAKOM I MALINAMA: Raskošna i kremasta, super za svečane prilike (VIDEO)
24. 01. 2024. u 15:00

UKRAJINA IZDALA UPOZORENjE: Rusi će noćas lansirati raketu koja može da nosi nuklearno oružje
RUSIJA planira „trenažno“ lansiranje interkontinentalne balističke rakete RS-24 „Jars“ u noći između 18. i 19. maja, saopštila je ukrajinska vojna obaveštajna služba (GUR) 18. maja.
18. 05. 2025. u 15:55

INCIDENT U DRUGOM KRUGU IZBORA U RUMUNIJI: Policija izvela predsedničkog kandidata sa biračkog mesta (VIDEO)
RUMUNSKI predsednički kandidat i lider nacionalističke stranke Alijansa za ujedinjenje Rumuna Đorđe Simion i favorit na prošlogodišnjim poništenim izborima, Kalin Đorđesku, policija je izvela sa biračkog mesta u Mogošoaji (predgrađu Bukurešta).
18. 05. 2025. u 09:54

SAMO 5 ZEMALjA: Ko je sve glasao za Srbiju i kako - maksimalnih 12 od komšija (FOTO)
POSLE završenog finala "Evrovizije 2025", na zvaničnom sajtu prestižnog muzičkog takmičenja objavljeno je i kako su glasale zemlje učesnice u polufinalima.
18. 05. 2025. u 11:34
Komentari (0)