GABON TORTA: Najlepša torta sa čokoladom i lešnicima

Новости онлине

26. 05. 2024. u 17:00

Gabon torta predstavlja pravu poslasticu za sve ljubitelje intenzivnih čokoladnih ukusa. Ova bogata, kremasta torta, svojim slojevima i teksturom obećava intezitet i senzualnost ukusa.

ГАБОН ТОРТА: Најлепша торта са чоколадом и лешницима

Foto: Shutterstock

Sastojci:

Za fil:

  • 15 žumanaca
  • 350 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 300 g čokolade za kuvanje
  • 250 g putera

Za kore:

  • 15 belanaca
  • 300 g šećera
  • 300 g pečenih pa samlevenih lešnika
  • 3 kašike brašna
  • 3 kašike fila koji ste napravili

Priprema:

Za fil umutite žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, pa tu smesu kuvajte na pari dok se ne zgusne.

Dodajte otopljenu čokoladu uz stalno mešanje.
Dobijeni krem ohladite i pomešajte s umućenim puterom.
Za jednu koru umutite 5 belanaca u čvrst sneg.
Dodajte 100 g šećera i mutite mikserom.
Lagano umešajte 100 g lešnika, 1 kašiku brašna i 1 kašiku pripremljenog fila.
Smesu za koru pecite u okruglom kalupu od 24 cm, 18 minuta na 180°S. Isti postupak primenite za još dve kore, dakle imaćete ukupno tri.
Ređajte koru pa fil dok ne utrošite sav materijal, a završite filom.
Stavite da se ohladi i na kraju ukrasite po želji šlagom, čokoladom ili čokoladnim ganašom.

Iako na prvi pogled ne deluje kremasto, Gabon torta oduševljava svojom sočnošću i bogatim ukusom. Savršena je za one koji cene gustu i punu teksturu svakog zalogaja. Prijatno.

(still)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DELIJE NE MOGU DA DOĐU SEBI! Vanredno saopštenje navijača Crvene zvezde posle onog što se desilo na Marakani (VIDEO)