GRČKA KRALJICA TORTA: Poslastica koja sa razlogom nosi prestižnu titulu
Ako tragate za najukusnijom tortom, koja pritom izgleda bogato i moćno, isprobajte Grčku kraljicu.

foto Printscreen youtube
Sastojci:
Za kore:
- 20 belanaca
- 20 kašika šećera
- 12 kašika brašna
- 12 kašika oraha
Za krem:
- 20 žumanaca
- 180 g šećera
- 120 g brašna
- 1 l mleka
- 250 g margarina ili maslaca
- 300 g lomljenog keksa
- 300 g mlečne čokolade sa jagodom
- 100 g mlevenih oraha
Dekoracija: 2 kesice šlaga.
Priprema:
Krenemo da pravimo koru tako što ćemo odvojiti žumance od belanaca. Zatim umutite čvrst šne u koji dodajete 5 kašika šećer. Kada umutite sa šećerom čvrst šne, dodate 3 kašike brašna, a zatim i 3 kašike oraha. Smesu pretresete u kalup i pečete na 190 stepeni Celzijusa oko 15 minuta. Tako napravite još tri korice. Ukupno vam trebaju četiri korice.
Za fil umutite žumance, šećer i brašno pa tu smesu skuvajte u jedan litar mleka. U prohlađenu smesu dodajte margarin ili maslac, a zatim lomljen keks, izlomljenu mlečnu čokoladu, a potom i orahe. Sve izmešajte i filujte tortu. Ukrasite šlagom.
(Still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

VELIKA PROMENA U ŠKOLAMA U SRBIJI: Od danas ništa neće biti isto, odnosi se na roditelje
RODITELjI školaraca u Srbiji od danas dobijaju automatska zvučna obaveštenja kada nastavnik u elektronski dnevnik upiše izostanak deteta sa časa ili novu ocenu. Mada su deca godinama nalazila načine da ne kažu roditeljima baš sva dešavanja u školi, to sada više neće biti moguće.
17. 04. 2025. u 11:29

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)