BELI ČUPAVCI: Još bolja verzija omiljenog domaćeg slatkiša
Ako volite belu čokoladu i kokos, obavezno probajte da napravite domaće čupavce u nešto drugačijem ruhu.
Sastojci:
Za biskvit:
- 6 jaja
- 6 kašika brašna
- 4 kašike šećera
- 150 ml ulja
- pola kesice praška za pecivo
Za glazuru:
- 300 g bele čokolade
- 400 ml mleka
- 400 ml slatke pavlake
- kokos za valjanje
Priprema:
Odvojte žumanca od belanaca. Pazite prilikom odvajanja jer ne bi smeli da se pomešaju. Umutite žumanca i šećer. Mutite dok smesa ne postane svetla. Tada postepeno dodajte ulje, nikako odjednom.
Umutite belanca u čvrst šne. Naizmenično u žumanca dodajte malo brašna i umućenih belanaca, pa pažljivo i polako mešajte. Ponavljajte postupak dok ne utrošite brašno i šne.
Tepsiju podmažite maslacem ili je nauljite, zatim pospite prezlama i sipajte smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°S nekih 30 minuta.Ubodite čačkalicom da proverite da li je kora gotova,a jeste ako čačkalica izlazi suva.
Belu čokoladu otopite sa mlekom i slatkom pavlakom uz konstantno mešanje.
Glazuru i biskvit ohladite pre završne faze. Isecite biskvit na kocke. Zatim jednu po jednu kocku umočite u glazuru, a zatim uvaljajte u kokos i odložite.
(glossy)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
"NASTAVLjA SE BRUKANjE NA NAJVIŠEM NIVOU" Crnu Goru u Njujorku ne predstavljaju ni predsednik ni premijer
CRNU GORU u Generalnoj skupštini UN u Njujorku ne predstavljaju ni predsednik ni premijer, što je potpuno neshvatljivo, smatraju diplomate i ističu da je to nastavak brukanja države na najvišem niovu, piše danas podgorički Dan.
23. 09. 2024. u 16:25
OŠTRO UPOZORENjE MOSKVE BAJDENU, ŠOLCU I MAKRONU: Moćnije oružje od vašeg je spremno
PREDSEDNIK SAD Džozef Bajden, nemački kancelar Olaf Šolc i predsednik Francuske Emanuel Makron mogu isprovocirati sukob koji može dovesti do nepovratnih posledica, rekao je danas predsednik Dume Rusije Vjačeslav Volodin na plenarnoj sednici.
17. 09. 2024. u 17:35
ADVOKAT KOJI JE BRANIO KASUMOVIĆA: "Tu nije bilo ničeg neobičnog ni posebnog" - objasnio zašto se za presudu saznalo tri godine kasnije
OGLASIO se Rusmir Karkin, advokat koji je zastupao glumca Moamera Kasumovića koji je osuđen za bludničenje nad maloletnikom. Za Avaz je izjavio da je postupak bio "normalan" i da su se državno tužilaštvo i odbrana žalili posle prvostepene presude.
24. 09. 2024. u 09:11
Komentari (0)