BELI ČUPAVCI: Još bolja verzija omiljenog domaćeg slatkiša

Новости онлине

24. 09. 2024. u 18:02

Ako volite belu čokoladu i kokos, obavezno probajte da napravite domaće čupavce u nešto drugačijem ruhu.

БЕЛИ ЧУПАВЦИ: Још боља верзија омиљеног домаћег слаткиша

Foto: Shutterstock

Sastojci:

Za biskvit:

  • 6 jaja
  • 6 kašika brašna
  • 4 kašike šećera
  • 150 ml ulja
  • pola kesice praška za pecivo

Za glazuru:

  • 300 g bele čokolade
  • 400 ml mleka
  • 400 ml slatke pavlake
  • kokos za valjanje

Priprema:

Odvojte žumanca od belanaca. Pazite prilikom odvajanja jer ne bi smeli da se pomešaju. Umutite žumanca i šećer. Mutite dok smesa ne postane svetla. Tada postepeno dodajte ulje, nikako odjednom.
Umutite belanca u čvrst šne. Naizmenično u žumanca dodajte malo brašna i umućenih belanaca, pa pažljivo i polako mešajte. Ponavljajte postupak dok ne utrošite brašno i šne.
Tepsiju podmažite maslacem ili je nauljite, zatim pospite prezlama i sipajte smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°S nekih 30 minuta.Ubodite čačkalicom da proverite da li je kora gotova,a jeste ako čačkalica izlazi suva.
Belu čokoladu otopite sa mlekom i slatkom pavlakom uz konstantno mešanje.
Glazuru i biskvit ohladite pre završne faze. Isecite biskvit na kocke. Zatim jednu po jednu kocku umočite u glazuru, a zatim uvaljajte u kokos i odložite.

(glossy)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

USKORO PADA KLJUČNI GRAD, RUSI NADIRU SA SEVERA, ISTOKA I JUGA: Detaljna analiza ukrajinskih stručnjaka o stanju na frontu