ČOKOLADNI BRAUNI: Fenomenalni slatkiš, oduševiće i one izbirljive
Jednostavna poslastica koja uz odgovarajuću dekoraciju može da bude deo bilo kog slavlja. Dodajte malo šarenih jestivih perlica, zelene i crvene boje i ukrasite ih u duhu novogodišnjih praznika.
Sastojci:
- Tamna čokolada 200 g
- Maslac 150 g
- Šećer 200 g
- 3 Jaja
- Ekstrakt vanile 1 kašičica
- Brašno 100 g
- Kakao 30 g
- So prstohvat
- Seckani orasi ili lešnici 100 g
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°S. U posudi na pari ili u mikrotalasnoj pećnici otopite čokoladu i maslac, mešajući dok ne dobijete glatku smesu. Ostavite da se malo ohladi. U drugoj posudi umutite jaja sa šećerom dok ne postanu penasta. Dodajte vanilin ekstrakt i otopljenu čokoladu sa maslacem, pa sve dobro promešajte. U smesu prosejte brašno, kakao prah i prstohvat soli, pa lagano umešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Ako koristite orahe ili lešnike, dodajte ih u smesu i lagano promešajte.
Pripremite pleh (oko 20x20 cm) tako što ćete ga obložiti papirom za pečenje ili ga namazati maslacem i posuti brašnom. Sipajte smesu u pripremljeni pleh i ravnomerno je rasporedite. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 25-30 minuta. Brauniji su gotovi kada čačkalica zabodena u sredinu izađe sa nekoliko vlažnih mrvica (ne sme biti potpuno suva). Ostavite braunije da se potpuno ohlade u plehu pre nego što ih isečete. Ukrasite po želji.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
JAFA KOLAČ: Neodoljiva poslastica koji podseća na najdraži keks (VIDEO)
08. 12. 2024. u 13:00
KOLAČ MAČIJE OČI: Jedan od najukusnijih kolača sa bananom (VIDEO)
28. 11. 2024. u 13:00
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM: Desert bez premca po receptu bez mane
27. 11. 2024. u 09:00
(MAPA) OVOG DATUMA STIŽE PRAVA ZIMA I NAJHLADNIJI PERIOD! Ivan Ristić za "Novosti" otkriva: Biće još snega, dolazi hladan arktički vazduh
CELA Srbija okovana je snegom, a meteorolog Ivan Ristić za "Novosti" kaže da nas tek očekuje prava zima.
24. 12. 2024. u 14:46
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
STIŽE POLITIČKI POTRES? Evo ko vodi u anketama za novog nemačkog kancelara
ALIS Vajdel, liderka desničarske stranke Alternativa za Nemačku (AfD), prema poslednjim anketama, preuzela je vođstvo ispred Fridriha Merca, lidera Hrišćansko-demokratske unije (CDU).
24. 12. 2024. u 12:17
Komentari (0)