ČOKOLADNI BRAUNI: Fenomenalni slatkiš, oduševiće i one izbirljive

Новости онлине

14. 12. 2024. u 15:00

Jednostavna poslastica koja uz odgovarajuću dekoraciju može da bude deo bilo kog slavlja. Dodajte malo šarenih jestivih perlica, zelene i crvene boje i ukrasite ih u duhu novogodišnjih praznika.

ЧОКОЛАДНИ БРАУНИ: Феноменални слаткиш, одушевиће и оне избирљиве

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • Tamna čokolada 200 g
  • Maslac 150 g
  • Šećer 200 g
  • 3 Jaja
  • Ekstrakt vanile 1 kašičica
  • Brašno 100 g
  • Kakao 30 g
  • So prstohvat
  • Seckani orasi ili lešnici 100 g

Priprema:

Zagrejte rernu na 180°S. U posudi na pari ili u mikrotalasnoj pećnici otopite čokoladu i maslac, mešajući dok ne dobijete glatku smesu. Ostavite da se malo ohladi. U drugoj posudi umutite jaja sa šećerom dok ne postanu penasta. Dodajte vanilin ekstrakt i otopljenu čokoladu sa maslacem, pa sve dobro promešajte. U smesu prosejte brašno, kakao prah i prstohvat soli, pa lagano umešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Ako koristite orahe ili lešnike, dodajte ih u smesu i lagano promešajte.

Pripremite pleh (oko 20x20 cm) tako što ćete ga obložiti papirom za pečenje ili ga namazati maslacem i posuti brašnom. Sipajte smesu u pripremljeni pleh i ravnomerno je rasporedite. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 25-30 minuta. Brauniji su gotovi kada čačkalica zabodena u sredinu izađe sa nekoliko vlažnih mrvica (ne sme biti potpuno suva). Ostavite braunije da se potpuno ohlade u plehu pre nego što ih isečete. Ukrasite po želji.

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

USKORO PADA KLJUČNI GRAD, RUSI NADIRU SA SEVERA, ISTOKA I JUGA: Detaljna analiza ukrajinskih stručnjaka o stanju na frontu