SPREMITE ŠAMPITU: Najkremastiji kolač, koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Obradujte ukućane savršenom poslasticom.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 6 belanaca
- 6 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- 6 kašika brašna
- pola kesice praška za pecivo
Za fil:
- 6 belanaca
- 12 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- 150 ml vode
- sok od 1 limuna
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca u čvrst sneg, uz postepeno dodavanje šećera. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, sve dok smesa ne postane zlatno žuta. Izvadite iz rerne pa ostavite da se prohladi. Belanca umutite u čvrsti sneg. U jednoj šerpi prokuvajte vodu sa šećerima dok ne dobijete gust sirup. Polako dodajte vruć sirup u umućena belanca pa neprestano mutite. Sipajte limunov sok pa mutite dok ne dobijete gustu i sjajnu smesu. Fil rasporedite preko prohlađene kore. Zatim poravnajte površinu i pustite da se šampita skroz prohladi i stegne. Pospite šampitu šećerom u prahu pa secite. Na kraju, pospite rendanom čokoladom.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

KAPUĆINO KOCKE: Jednostavan kolač koji se topi u ustima (VIDEO)
02. 01. 2025. u 11:00Novosti online

POSNE RUSKE KAPE: Neodoljiva kombinacija kokosa i čokolade, koji se tope pri svakom zalogaju
31. 12. 2024. u 11:00Novosti online

PRAVI TRADICIONALNI SLATKIŠ: Kolač sa jabukama i jogurtom (VIDEO)
30. 12. 2024. u 15:00Novosti online

PRIZRENSKO TESPIŠTE: Tradicionalni posni kolač sa Kosova (VIDEO)
23. 12. 2024. u 13:00Novosti online

"RECITE MI..." Tramp se nagnuo ka Porošenku, pa mu postavio pitanje koje ga je ostavilo u čudu
AMERIČKI lider Donald Tramp je tokom svog prvog predsedničkog mandata pitao bivšeg ukrajinskog lidera Petra Porošenka o tome da li je Krim Rusija.
13. 04. 2025. u 15:45

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

PRAVAC BEOGRAD: Hrvatski pevač posle hapšenja stigao u Srbiju - Mile Kekin došao dan posle skandala
MILE Kekin je uhapšen u petak ujutru, a posle ispitivanja u USKOK-u pušten je na slobodu, nakon što je izneo svoju odbranu.
12. 04. 2025. u 20:23
Komentari (0)