TIRAMISU KUGLICE: Italijanska poslastica na drugačiji način

Jovana Vasić

13. 02. 2025. u 15:00

Tiramisu kuglice još bolje nego kolač, izvrsne za druženja i proslave.

ТИРАМИСУ КУГЛИЦЕ: Италијанска посластица на другачији начин

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 120 g slatke pavlake
  • 1 kašika espreso praha
  • 510 g komadića bele čokolade, podeljeno
  • 60 g krem sira
  • 1/2 kašičice soli
  • 2 kašike ulja, podeljeno
  • 30 g crne čokolade
  • 170 g čokoladnih dugmića
  • 2 piškote, zgnječene
  • 2 kašike nezaslađenog kakao praha

Priprema:

Kako biste napravili ove kuglice, u loncu na srednjoj vatri zagrejte pavlaku i espreso dok se oko ivica ne stvore mehurići. Pustite da se ohladi 10 minuta. Stavite 470 g komadića bele čokolade u veliku posudu. Koristeći sitno sito, procedite krem koji ste napravili preko čokoladnih komadića.

Čokoladu sa kremom otopite na pari, stalo mešajući. Skinite sa vatre i mešajte dok smesa ne postane glatka. Dodajte krem sir i so i umutite da se sjedini. Pokrijte i stavite u frižider dok se ne stegne, najmanje 2 sata ili preko noći.

Razvaljajte smesu u loptice, tako da svaku lopticu napravite od jedne supene kašike smese. Ređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Zamrznite dok ne postanu čvrst, najmanje 30 minuta ili preko noći.

Otopite na pari preostale komadiće bele čokolade i jednu kašiku ulja. Ubacite jednu lopticu u otopljenu čokoladu i vratite u pleh za pečenje. Odozgo pospite rendanom crnom čokoladom. Na isti način otopite crni čokoladne dugmiće, pa preostale loptice umočite u crnu čokoladu i pospite izmrvljenim piškotama.

Po želji neke od kuglica samo uvaljajte u kakao prah. Ostavite kuglice u frižideru dok ne postanu čvrste, najmanje 30 minuta ili preko noći.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MITROVIĆ SE VRAĆA NA TEREN: Lekar otkrio u čemu je bio problem