TIRAMISU KUGLICE: Italijanska poslastica na drugačiji način
Tiramisu kuglice još bolje nego kolač, izvrsne za druženja i proslave.
![ТИРАМИСУ КУГЛИЦЕ: Италијанска посластица на другачији начин ТИРАМИСУ КУГЛИЦЕ: Италијанска посластица на другачији начин](/data/images/2025-02-12/572155_65110_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 120 g slatke pavlake
- 1 kašika espreso praha
- 510 g komadića bele čokolade, podeljeno
- 60 g krem sira
- 1/2 kašičice soli
- 2 kašike ulja, podeljeno
- 30 g crne čokolade
- 170 g čokoladnih dugmića
- 2 piškote, zgnječene
- 2 kašike nezaslađenog kakao praha
Priprema:
Kako biste napravili ove kuglice, u loncu na srednjoj vatri zagrejte pavlaku i espreso dok se oko ivica ne stvore mehurići. Pustite da se ohladi 10 minuta. Stavite 470 g komadića bele čokolade u veliku posudu. Koristeći sitno sito, procedite krem koji ste napravili preko čokoladnih komadića.
Čokoladu sa kremom otopite na pari, stalo mešajući. Skinite sa vatre i mešajte dok smesa ne postane glatka. Dodajte krem sir i so i umutite da se sjedini. Pokrijte i stavite u frižider dok se ne stegne, najmanje 2 sata ili preko noći.
Razvaljajte smesu u loptice, tako da svaku lopticu napravite od jedne supene kašike smese. Ređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Zamrznite dok ne postanu čvrst, najmanje 30 minuta ili preko noći.
Otopite na pari preostale komadiće bele čokolade i jednu kašiku ulja. Ubacite jednu lopticu u otopljenu čokoladu i vratite u pleh za pečenje. Odozgo pospite rendanom crnom čokoladom. Na isti način otopite crni čokoladne dugmiće, pa preostale loptice umočite u crnu čokoladu i pospite izmrvljenim piškotama.
Po želji neke od kuglica samo uvaljajte u kakao prah. Ostavite kuglice u frižideru dok ne postanu čvrste, najmanje 30 minuta ili preko noći.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
![SAVRŠENA POSLASTICA: Kuglice od suvog voća i kikirikija prelivene čokoladom SAVRŠENA POSLASTICA: Kuglice od suvog voća i kikirikija prelivene čokoladom](/data/images/2025-02-08/571129_shutterstock-2112981353_t.jpg?time=1739044142)
SAVRŠENA POSLASTICA: Kuglice od suvog voća i kikirikija prelivene čokoladom
09. 02. 2025. u 11:00
![VAZDUŠASTE, MEKANE, PRAVE SE BRZO I LAKO: Turske kape - Kolač za koji su vam dovoljna dva jaja VAZDUŠASTE, MEKANE, PRAVE SE BRZO I LAKO: Turske kape - Kolač za koji su vam dovoljna dva jaja](/data/images/2025-02-11/571703_kolac-turske-kape_t.jpg?time=1739285459)
VAZDUŠASTE, MEKANE, PRAVE SE BRZO I LAKO: Turske kape - Kolač za koji su vam dovoljna dva jaja
11. 02. 2025. u 15:50Jovana Vasić
![SOČNO KREMASTO UŽIVANJE: Rozen torta sa makom i belom čokoladom SOČNO KREMASTO UŽIVANJE: Rozen torta sa makom i belom čokoladom](/data/images/2025-02-08/570829_shutterstock-523309729_t.jpg?time=1738982233)
SOČNO KREMASTO UŽIVANjE: Rozen torta sa makom i belom čokoladom
08. 02. 2025. u 10:00
![SERGEJ TRIFUNOVIĆ O PRODAJI SBB-A: Dobra je fora da se na kraju prodaš firmi s kojom si vodio rat SERGEJ TRIFUNOVIĆ O PRODAJI SBB-A: Dobra je fora da se na kraju prodaš firmi s kojom si vodio rat](/data/images/2020-11-25/41908_sergejtrifunovic0420022020_kf.jpg?time=1739359130)
SERGEJ TRIFUNOVIĆ O PRODAJI SBB-A: Dobra je fora da se na kraju prodaš firmi s kojom si vodio rat
GLUMAC i bivši predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović komentarisao je prodaju biznisa Dragana Šolaka u Srbiji.
12. 02. 2025. u 12:02
![OTKRIVEN UZROK SMRTI SRPSKE PEVAČICE: Preminula u kolima Hitne pomoći OTKRIVEN UZROK SMRTI SRPSKE PEVAČICE: Preminula u kolima Hitne pomoći](/data/images/2025-02-12/572152_jasna-bosnjakovic-nikad-nije-kasno_kf.jpg?time=1739372786)
OTKRIVEN UZROK SMRTI SRPSKE PEVAČICE: Preminula u kolima Hitne pomoći
JASNA Bošnjaković, pevačica i nekadašnja učesnica šoua „Nikad nije kasno“, preminula je iznenada u 48. godini, na putu ka bolnici.
12. 02. 2025. u 16:05
![POJAVIO SE SNIMAK PADA SAD LOVCA: 20 m visok oblak krhotine i vode, sjurio se OGROMNOM brzinom - koban manevar obilaženja (VIDEO) POJAVIO SE SNIMAK PADA SAD LOVCA: 20 m visok oblak krhotine i vode, sjurio se OGROMNOM brzinom - koban manevar obilaženja (VIDEO)](/data/images/2025-02-13/572482_f-18-6_kf.jpg?time=1739465293)
POJAVIO SE SNIMAK PADA SAD LOVCA: 20 m visok oblak krhotine i vode, sjurio se OGROMNOM brzinom - koban "manevar obilaženja" (VIDEO)
BORBENI avion "EA-18G Growler" američke ratne mornarice srušio se u zalivu San Dijego u Sjedinjenim Američkim Državama u sredu ujutru, javlja "ABC News". Portparol mornarice je potvrdio da je posada aviona iskočila, a da su ih spasili pripadnici obalske straže SAD-a.
13. 02. 2025. u 17:48 >> 17:48
Komentari (0)