POSNE PALAČINKE OD HELJDINOG BRAŠNA: Uživajte u omiljenoj poslastici i u danima posta
Ovako pripremljene mogu stajati i dva dana, tanke su i ukusne kao da su mrsne.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 240 g heljdinog brašna
- 240 g običnog brašna
- 360 ml kisele vode
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 1 kesica vanilinog šećera
- malo ulja
Priprema:
Kako biste napravili posne palačinke, prvo sastavite heljdino i obično brašno, pa umešajte vanilin šećer i prašak za pecivo. U smesu postepeno dodajte kiselu vodu, pa mutite dok se sve ne sjedini. Zagrejte ulje na tiganju i pecite palačinke na uobičajen način. Uživajte.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

DOMAĆE RUM ŠTANGLICE: Savršene i slatke, za pravo uživanje
20. 02. 2025. u 16:00Jovana Vasić

NAJLAKŠI RECEPT ZA ČOKOLADNI KOLAČ IZ TIGANjA: Pravi se za 10 minuta, a ukus - fantazija (VIDEO)
24. 02. 2025. u 13:00Jovana Vasić

FANTASTIČNE PALAČINKE SA MAKOM I ŠLjIVAMA: Kombinacija ukusa koja će vas oduševiti
14. 02. 2025. u 16:00Jovana Vasić

TIRAMISU KUGLICE: Italijanska poslastica na drugačiji način
13. 02. 2025. u 15:00Jovana Vasić

SUZANA JOVANOVIĆ NEĆE PRIMATI SAUČEŠĆA: Sve prijatelje obavestila o jednoj bitnoj informaciji
SUZANA Jovanović stigla je u porodični dom na Bežanijskoj kosi nakon što je direktno sa aerodroma otišla na groblje kako bi dogovorila poslednje detalje oko sahrane osnivača "Granda."
04. 03. 2025. u 14:34

ŠIPTARSKI TERORISTI SLAVE HAOS U SKUPŠTINI: "Srbija gori, vreme je za ostavku, je*i Vučića" (FOTO)
ŠIPTARSKI teroristi koji veličaju tzv. OVK slave haos koji po scenariju Aljbina Kurtija sprovode poslanici opozicije u Skupštini Srbije predvođeni Draganom Đilasom.
04. 03. 2025. u 14:58

"HOĆU EUTANAZIJU" Vedrana Rudan donela odluku: "Rekla sam deci da je gotovo, neću da umirem na rate"
ZA lečenje joj je bilo potrebno dosta novca, a deo je stigao iz Srbije, od direktora izdavačke kuće koja objavljuje njena dela.
03. 03. 2025. u 09:53
Komentari (0)