TORTA SA GRIZOM, PUDINGOM I PIŠKOTAMA: Kremasta, jeftina, ne peče se

Новости онлине

01. 04. 2025. u 13:00

Ako volite jeftine torte, a uz to i čokoladne torte koje se ne peku, ovo je odlična kremasta poslastica za vas.

ТОРТА СА ГРИЗОМ, ПУДИНГОМ И ПИШКОТАМА: Кремаста, јефтина, не пече се

Foto: Printskrin Youtube

Sastojci:

  • oko 200g piškota
  • 100ml mleka

Fil 1:

  1. 12 kašika griza
  2. 1l mleka
  3. pola margarina (125g) ili maslaca
  4. 4-5 kašika šećera
  5. 3 žumanca

Fil 2:

  • 4 pudinga od čokolade
  • 1l mleka
  • pola margarina ili maslaca (125g)
  • oko 4-5 kašika šećera

Priprema:

Prvi fil - u šerpu sa mlekom dodajte jaja i griz pa zakuvajte uz stalno mešanje. Dodajte šećer po ukusu. Griz treba dobro da se ukuva. U kuvan griz dodajte margarin i mešajte dok se ne istopi.

Drugi fil - skuvajte 4 pudinga u litar mleka. U gotov puding dodajte drugu polovinu margarina i mešajte dok se ne istopi.

U pleh ređajte piškote koje ste prvo umočili u mleko. Zatim stavite žuti pa čokoladni fil. Pospite kokosom i ostavite da se ohladi u frižideru par sati.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUSI ODBILI PREKID VATRE I GOMILAJU JAKE SNAGE KOD LIMANA: Sprema se velika ofanziva, ništa od mira u narednim mesecima!

RUSI ODBILI PREKID VATRE I GOMILAJU JAKE SNAGE KOD LIMANA: Sprema se velika ofanziva, ništa od mira u narednim mesecima!

JUČE je Moskva odbila mirovni predlog i prekid vatre na 30 dana sa Ukrajinom. Visoki zvaničnici Trampove administracije u poslednjim danima vode razgovore o tome da Vašington možda neće biti u stanju da izdejstvuje prekid vatre između Rusije i Ukrajine u narednim mesecima. Za to vreme, Moskva gomila trupe u Donjeckoj oblasti i sprema se za veliku ofanzivu.

02. 04. 2025. u 14:59

Komentari (0)

BEKAM GODINAMA KRIJE SVOJU BOLEST: Slavni fudbaler otvorio dušu