TORTA SA GRIZOM, PUDINGOM I PIŠKOTAMA: Kremasta, jeftina, ne peče se
Ako volite jeftine torte, a uz to i čokoladne torte koje se ne peku, ovo je odlična kremasta poslastica za vas.

Foto: Printskrin Youtube
Sastojci:
- oko 200g piškota
- 100ml mleka
Fil 1:
- 12 kašika griza
- 1l mleka
- pola margarina (125g) ili maslaca
- 4-5 kašika šećera
- 3 žumanca
Fil 2:
- 4 pudinga od čokolade
- 1l mleka
- pola margarina ili maslaca (125g)
- oko 4-5 kašika šećera
Priprema:
Prvi fil - u šerpu sa mlekom dodajte jaja i griz pa zakuvajte uz stalno mešanje. Dodajte šećer po ukusu. Griz treba dobro da se ukuva. U kuvan griz dodajte margarin i mešajte dok se ne istopi.
Drugi fil - skuvajte 4 pudinga u litar mleka. U gotov puding dodajte drugu polovinu margarina i mešajte dok se ne istopi.
U pleh ređajte piškote koje ste prvo umočili u mleko. Zatim stavite žuti pa čokoladni fil. Pospite kokosom i ostavite da se ohladi u frižideru par sati.
(stvarukusa)
Preporučujemo

RECEPT ZA VASINU TORTU: Nema lepše, ni ukusnije torte - nenadmašna je (VIDEO)
24. 03. 2025. u 11:30

LOARA TORTA: Poslastica jedinstvenog recepta, fantastičnog ukusa
13. 03. 2025. u 15:00

"POJEDOH SE ŽIV, IZLUDE ME TO" Vučić o otvaranju auto-puta do Požege: To su već foliranja i glupiranja, krajnji rok do ponedeljka
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je iz Čačka o otvaranju auto-puta do Požege.
03. 07. 2025. u 11:49

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi
JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.
01. 07. 2025. u 11:45

TO JE GLAVNI IZVOR PRIHODA: Evo čega Toni nije hteo da se odrekne nakon razvoda od Dragane
DRAGANA je ostala vlasnica televizije i dvorca u Beču.
03. 07. 2025. u 08:04
Komentari (0)