KIKIRIKI ŠTANGLICE SA BELOM ČOKOLADOM: Obogatite uskršnju trpezu ovom ukusnom poslasticom koja se brzo pravi
Ove slatke, hrskave štanglice sa kikirikijem, bademima i duplim slojem čokolade prava su praznična poslastica – jednostavne za pripremu, a nestaju sa stola u trenu. Savršene su za Uskrs, ali i kad god ti treba nešto brzo, slatko i domaće.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 100 g kikirikija neslanog pečenog
- 100 g keksa
- 130 g badema
- 70 g maslaca
- 90 ml meda
- 100 g mlečne čokolade
- 1 supena kašika ulja
- 100 g bele čokolade + 2 kašike ulja za otapanje
Priprema:
Sameljite kikiriki i keks u blenderu pa dodajte sitno seckane bademe. U manjoj šerpi otopite maslac i dodajte med. Kada se sjedine, skinite sa vatre i dodajte u mešavinu kikirikija, keksa i badema. Promešajte dobro dok masa ne postane kompaktna.
Otopite mlečnu čokoladu sa uljem na pari ili u mikrotalasnoj. Izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Malo sačuvajte za ukrašavanje.Preko stavite kikiriki smesu. Poravnajte površinu kašikom i ostavite u frižideru da se stegne oko 30 minuta.
Na isti način otopite belu čokoladu. Prelijte preko podloge, a zatim pravite šare mlečnom čokoladom i čačkalicom. Vratite u frižider da se sve lepo stegne – minimum 1 sat. Kada je sve potpuno hladno i čvrsto, izvadite iz pleha i secite na štanglice.
Savršeno hrskave, slatke i šarene – kikiriki štanglice koje krase svaki uskršnji sto!
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

VELIKA PROMENA U ŠKOLAMA U SRBIJI: Od danas ništa neće biti isto, odnosi se na roditelje
RODITELjI školaraca u Srbiji od danas dobijaju automatska zvučna obaveštenja kada nastavnik u elektronski dnevnik upiše izostanak deteta sa časa ili novu ocenu. Mada su deca godinama nalazila načine da ne kažu roditeljima baš sva dešavanja u školi, to sada više neće biti moguće.
17. 04. 2025. u 11:29

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)