KIKIRIKI ŠTANGLICE SA BELOM ČOKOLADOM: Obogatite uskršnju trpezu ovom ukusnom poslasticom koja se brzo pravi

Новости онлине

18. 04. 2025. u 16:00

Ove slatke, hrskave štanglice sa kikirikijem, bademima i duplim slojem čokolade prava su praznična poslastica – jednostavne za pripremu, a nestaju sa stola u trenu. Savršene su za Uskrs, ali i kad god ti treba nešto brzo, slatko i domaće.

КИКИРИКИ ШТАНГЛИЦЕ СА БЕЛОМ ЧОКОЛАДОМ: Обогатите ускршњу трпезу овом укусном посластицом која се брзо прави

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 100 g kikirikija neslanog pečenog
  • 100 g keksa
  • 130 g badema
  • 70 g maslaca
  • 90 ml meda
  • 100 g mlečne čokolade
  • 1 supena kašika ulja
  • 100 g bele čokolade + 2 kašike ulja za otapanje

Priprema:

Sameljite kikiriki i keks u blenderu pa dodajte sitno seckane bademe. U manjoj šerpi otopite maslac i dodajte med. Kada se sjedine, skinite sa vatre i dodajte u mešavinu kikirikija, keksa i badema. Promešajte dobro dok masa ne postane kompaktna.

Otopite mlečnu čokoladu sa uljem na pari ili u mikrotalasnoj. Izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Malo sačuvajte za ukrašavanje.Preko stavite kikiriki smesu. Poravnajte površinu kašikom i ostavite u frižideru da se stegne oko 30 minuta.

Na isti način otopite belu čokoladu. Prelijte preko podloge, a zatim pravite šare mlečnom čokoladom i čačkalicom. Vratite u frižider da se sve lepo stegne – minimum 1 sat. Kada je sve potpuno hladno i čvrsto, izvadite iz pleha i secite na štanglice.

Savršeno hrskave, slatke i šarene – kikiriki štanglice koje krase svaki uskršnji sto!

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN PLANETE ZEMLJE: Put održivog razvoja