OSVEŽAVA I VEOMA JE ZDRAV, A UKUSOM SVE ODUŠEVLJAVA: Kremasti voćni kolač od svega 3 sastojka
KREMASTI voćni kolač od 3 sastojka, ali ovog puta u potpuno drugačijem stilu – osvežavajući, lagan i podseća na sladoled tortu, postaće vam nova omiljena letnja poslastica!

Foto: Profimedia/Free Images Pixabay
Ovaj desert izgleda osvežavajuće, lagano i idealno za tople dane – baš kao što recept opisuje!
Sastojci:
* 500 g grčkog jogurta (ili gustog običnog jogurta)
* 3 zrele banane (ili drugo slatko voće – mango, breskve)
* 200 g šumskog voća (svežeg ili zamrznutog)
Banane izgnječite viljuškom ili izmiksajte u blenderu dok ne dobijete glatku kašu.
Dodajte grčki jogurt i sve dobro sjedinite u glatku kremu.
Lagano umešajte šumsko voće – ako je zamrznuto, nije potrebno odmrzavati ako pravite ledeni kolač.
Smesu sipajte u silikonski kalup ili kalup obložen providnom folijom. Poravnajte i stavite u zamrzivač na najmanje 3–4 sata.
Pre služenja, izvadite 10-ak minuta ranije da omekša i lako se seče.
Prijatno!
(Stil)
Preporučujemo

"MEĐUNARODNE GRANICE SE NE SMEJU MENjATI SILOM" Licemerna izjava evropskih lidera - gospodo, a šta je sa Srbijom?!
GRUPA evropskih lidera poručila je danas, nakon samita predsednika SAD i Rusije Donalda Trampa i Vladimira Putina na Aljasci, da će nastaviti da podržava Ukrajinu koja, kako ističu, mora da dobije čvrste bezbednosne garancije i jedina može da odlučuje o svojoj teritoriji.
16. 08. 2025. u 12:35

TRAMP U OGROMNOM PROBLEMU: Veliki peh pred sastanak sa Putinom na Aljasci
PREDSTOJEĆI sastanak između predsednika SAD Donalda Trampa i ruskog predsednika Vladimira Putina u petak na Aljasci dolazi u vreme kada u američkoj administraciji gotovo da nema iskusnih stručnjaka za Rusiju, piše Fajnenšel tajms.
13. 08. 2025. u 11:24

CIFRA - BOLI GLAVA: Koliku penziju prima Berček? Svakog meseca na račun mu ležu DVE SUME
MNOGI kažu da je Aleksandar Berček jedan od najvećih glumaca na ovim prostorima, a on je svoj talenat dokazivao idući iz uloge u ulogu, i iznova pokazujući čari svog glumačkog umeća.
15. 08. 2025. u 13:20
Komentari (0)