BIBRAS NATHO OSTAJE U HUMSKOJ I KAD ZAVRŠI KARIJERU? "Moram da donesem titulu Partizanu!"

M. Blažić

16. 01. 2023. u 17:00

KOD Aleksandra Stanojevića je bio bliže margini nego ozbiljnijoj ulozi u timu Partizana i mnogi su bili spremni da tvrde kako Natho više nije “tatko” igre i da je njegovo vreme prošlo. Iskusni izraelski vezista je pod stručnom palicom Gordana Petrića ponovo postao onaj stari Natho, igrač i čovek koji se i na terenu i u svlačionici Partizana pita onoliko koliko shodno iskustvu, znanju i doprinosu u crno-belom dresu zaslužuje.

БИБРАС НАТХО ОСТАЈЕ У ХУМСКОЈ И КАД ЗАВРШИ КАРИЈЕРУ? Морам да донесем титулу Партизану!

FOTO: M. Vukadinović

Dobro raspoložen Izraelac sa srpskim pasošem je u Beleku seo pred novinare i 

najpre odgovorio na pitanje da li se oseća kao da mu je Petrić poverio “ključeve” Partizanove svlačionice.


- Odgovor je da. Osećam da veruje u mene i moj stil igre, zna šta mogu da donesem timu, srećan sam zbog toga. Ja to moram da iskoristim, da radim jako, a ako gledam samo svoj učinak mislim da sam odigrao dobru polusezonu i želim tako i da nastavim.

U Partizanu ne kriju koliko im Natho znači što potvrđuje i nedavno potpisan novi ugovor, na još godinu dana, do leta 2024.


- Da, imam sjajan odnos sa svima u klubu, od uprave do sportskog direktora, uživam u njihovom poverenju, nadam se da će se saradnja i nastaviti, ali jasno je da sve zavisi od mojih igara na terenu. 


Posle četiri godine u Rubinu i isto toliko u moskovskom CSKA, realno je da sa Partizanom padne rekord.

- Da, pet godina, a nadam se i šest, sedam, što da ne. Sjajno se osećam u svom telu i siguran sam da mogu da igram minimum još dve sezone, a za posle ćemo da vidimo.

Sada već deluje sasvim realno da Izraelac i posle igračke karijere ostane u Humskoj.

- Moguće, mnogo volim fudbal, mislim da imam dosta i iskustva, vidim da mi i klub veruje ako kažem nešto. Voleo bih nakon karijere da ostanem u Partizanu, ne znam tačno na kojoj poziciji, ali nakon 35 godina počeneš da razmišljaš i o tim stvarima.

Prvi potez vezan za detalje izvan terena vezan je za preporuku Doleva Hazize sportskom sektoru Partizana.

- Igrao je sa mnom u reprezentaciji, gledao sam njegove utakmice. Sjajan je igrač, u poslednje dve sezone se mnogo poboljšao. Uvek je bio darovit i tehnički potkovan, ali u poslednje dve sezone zaista je eksplodirao. Mislim da bi mnogo mogao da nam pomogne, nadam se da će klubovi da se dogovore oko novca. On želi da se oproba u inostranstvu, rekao sam mu da u Partizanu može da odskoči. Dobar je dečko i ja mu želim sve najbolje.

Za kraj gotovo idilične priče i podsetnik na činjenicu da u Humskoj još nije bio u prilici da se raduje šampionskom peharu.

- To je pogodak u najbolniju tačku moje karijere u Partizanu. Moram da donesem titulu Partizanu. Ne želim da pričam o domaćem prvenstvu iz poštovanja, ali svestan sam kakva je situacija. Nadam se da ću barem uvesti Partizan u Ligu šampiona, to bi bilo sjajno za navijače. Neću se zaustaviti dok ne napravimo nešto veliko - optimistično je završio Natho.
  


Prijaju Beograd i Srbija


NE KRIJE Natho da se sjajno oseća u koži naturalizovanog Srbina.
- Sjajno, počinjem da učim srpski, deca bi trebalo da dobiju pasoše, žena i ja uživamo, ona je i započela biznis, ovo je naša druga kuća. Ljudi su uvek jako dobri prema nama, kada pričam sa ženom želimo da ostanemo u Beogradu i nakon karijere, bićemo presrećni ako se tako i desi. Srpski nije lak, ali je sličan ruskom. Gotovo sve razumem, ali teško mi je da pričam.


 
ŽELjKO OBRADOVIĆ KAO FERGUSON


BIO je Natho u društvu Rikarda nedavno na košarkaškoj utakmici Partizana i najjači utisak na njega je ostavilo upoznavanje sa strategom crno-belih.

- O da, on je legenda, Aleks Ferguson košarke. Vidim koliko ga navijači vole i poštuju. Bila je čast upoznati ga. Madar mora da bude strpljiv i svestan da trenira kod strogog, ali najboljeg trenera.

BONUS VIDEO: Tinejdžeri golgeteri - najmlađi strelci u istoriji svetskih prvenstava

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (2)

NIŠTA OD TREĆE FAZE: KK Partizan završio sa prodajom sezonskih karata