SRPSKI KLUB NAPUSTIO ABA 2 LIGU: Vršac ne želi da učestvuje u urušavanju srpske košarke, sve objašnjeno u saopštenju

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

25. 09. 2024. u 18:16

KOŠARKAŠKI klub Vršac, koji je ove sezone, uz učešće u domaćoj Košarkaškoj ligi Srbije, trebalo da se takmičiti i u ABA 2 ligi, saopštio je da istupa iz regionalnog takmičenja, jer smatraju da ono ne donosi ništa dobro ni srpskoj košarci ni klubovima koji se u njemu takmiče.

СРПСКИ КЛУБ НАПУСТИО АБА 2 ЛИГУ: Вршац не жели да учествује у урушавању српске кошарке, све објашњено у саопштењу

Foto: KK Vršac

Saopštenje kluba sa severa Srbije prenosimo u celosti.

- Mi smo klub sa dugogodišnjom tradicijom i zavidnim renomeom u zemlji i regionu i ne želimo da učestvujemo u uništavanju domaće košarke i mladih igrača, kao ni da služimo za razigravanje ekipama koje se nadmeću u ligama mnogo slabijim od one koju imamo mi u Srbiji – stoji u saopštenju.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

ABA je, kako smatraju, postala servis upravo za razigravanje nerazigranih, lične koristi i profit određenih klubova i čelnika lige. To, kažu, najbolje pokazuje primer KK Zlatibora, koji kao osvajač ABA 2 lige u sezoni 2021/22, nije imao nikakvu korist niti prohodnost u viši rang.

- Ne želeći da prođemo isto ili slično kao KK Zlatibor, odlučili smo da fokus, ali i novčana sredstva koja bismo utrošili za učešće u ABA 2 ligi ove sezone (25.000 evra za mogućih šest utakmica), preusmerimo na učešće u našoj, domaćoj ligi i radimo na razvoju mladih srpskih igrača – piše u saopštenju.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Ističu i da čvrsto stoje iza svake napisane reči, te da svesno preuzimaju odgovornost da budu prvi koji će javno reći i pokrenuti priču o interesima srpske košarke, iznad tuđih interesa, sigurni da u tome neće biti jedini.

Podsetimo, Vršac je naredne srede trebalo u ABA 2 ligi da igra protiv Podgorice.

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk