VUČEVIĆ U SREMSKOJ MITROVICI: Grad ima jasnu viziju šta dalje da radi (VIDEO)

Novosti online

25. 09. 2024. u 11:10 >> 12:43

PREDSEDNIK Vlade Republike Srbije Miloš Vučević posetio je Sremsku Mitrovicu.

ВУЧЕВИЋ У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ: Град има јасну визију шта даље да ради (ВИДЕО)

Foto: Novosti

Vučević je istakao da Sremska Mitrovica ima jasnu viziju šta treba dalje da radi u razvoju ovog najvećeg grada u Sremskom okrugu.

- Mitrovica nema neki ozbiljan problem oko zapošljavanja. Ono što mora i treba da radi jeste da pokaže da ovaj grad ima istoriju i tradiciju, da bi dobila puni karakter grada mora upravo da pokaže da je dala šest ili sedam rimskih imperatora. Danas smo, pored istorijskog i kulturnog kompleksa, videli jednu od najmodernijih škola. Posebno sam zadovoljan kada sam video kopleks sportskih terena. Posetu završavamo obilaskom "Metalfer Steel Milla", ozbiljne kompanije koja ima 600 zaposlenih. Za svaku pohvalu je zaštita životne sredine. Nama treba industrija jer je ona nosilac razvoja. Ovo je dokaz da postoji održivi razvoj. Meni je posebno važno da rade za našu namensku industriju, rade za Krušik. Čestitam gradonačelniku Nedimoviću, očigledno da ga nosi nova energija, da Mitrovicu učini boljim mestom za život. Može da računa na podršku i republičke i pokrajinske vlade - kazao je Vučević.

Zajednička sednica republičke i pokrajinske vlade

Premijer je rekao da će 23. oktobra biti održana zajednička sednica dve vlade u Novom Sadu, na Dan oslobođenja Novog Sada.

O Vučićevom govoru u UN

O predsednikovom govoru u Generalnoj skupštini UN, premijer ja kazao:

- Predsednik Vučić navikao nas je da ima zaista ozbiljne, sadržajne i argumentovane govore u Generalnoj skupštini ili Savetu bezbednosti, gde god je zastupao interese Srbije. Očekivali smo da on ima govor kakav je i imao, hrabar, slobodarski, jasan, precizan i pre svega činjenično i pravno argumentovan, potkrepljen. Verujem da je veliki deo sveta apsolutno saglasan sa onim što je rekao Vučić. Ne može to i ne sme svako da izgovori, jer nije lako to izneti, treba da imate velika i tvrda leđa da možete da izdržite sve udare, jer oni koji su dominantni u međunarodnim odnosima ne vole da čuju da male države slobodarski razmišljaju i smeju da kažu to što je juče rekao Aleksandar Vučić. A podsetio ih je da ono što se danas dešava u različitim delovima sveta je samo posledica onoga što su radili SR Jugoslaviji, odnosno Srbiji, 1998., odnosno 1999. godine, onda 2004., 2008., pa do dana današnjeg. Ne staje pritisak na Srbiju da mi treba da se odreknemo dela teritorije, da treba da pokleknemo, za nas ne važe međunarodna javna pravila i pravo koje važi za neke druge. Kada mi to spomenemo, kaže nam se - pustite, to više nije tema, neke druge teme su sada mnogo važnije ili neke druge države su važnije. Na nama je da podsećamo i opominjemo celo čovečanstvo, ali nije to lako, jer se time zamerate moćnim državama. Svi smo ponosni na ono što je rekao. Verujem da će i ovaj govor biti jedan od najgledanijih i najčitaniji, mislim da je prošle godine bio drugi po broju pregleda na Jutjubu, i da će to ohrabriti i osloboditi veliki broj država koje pripadaju slobodarskom svetu. One nisu snažne dovoljno ekonomski, ali imaju pravo da se bore za svoju budućnost i pre svega da traže jedan multipolaran svet, uravnotežene međunarodne okolnosti. Ponosni smo svi na njega i dobili smo novi elan da radimo za Srbiju i da se borimo za naš narod - naveo je Vučević.

Obilazak fabrike "Metalfer Steel Mill"

Predsednik Vlade obišao je fabriku "Metalfer Steel Mill".

Poseta OŠ „Jovan Popović“

Vučević je posetio i Osnovnu školu „Jovan Popović“ i obišao završetak radova na izgradnji multifunkcionalnog terena.

Obilazak Carske palate

Posle sastanka premijer je obišao Carsku palatu.

Sastanak Vučevića i Nedimovića

Premijer se sastao sa gradonačelnikom Branislavom Nedimovićem. Sastanku prisustvuje i predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NASTAVLJA SE BRUKANJE NA NAJVIŠEM NIVOU Crnu Goru u NJujorku ne predstavljaju ni predsednik ni premijer