MALI NA OBELEŽAVANJU 10 GODINA BORBE PROTIV SIVE EKONOMIJE: "Naš cilj je jasan - 2027. godine prosečna plata 1.400 evra, penzija 650"

Novosti online

10. 10. 2024. u 12:27

DANAS smo na sastanku Koordinacionog tela za suzbijanje sive ekonomije obeležili deset godina zajedničke borbe protiv sive ekonomije, napisao je na Instagramu ministar finansija Siniša Mali.

МАЛИ НА ОБЕЛЕЖАВАЊУ 10 ГОДИНА БОРБЕ ПРОТИВ СИВЕ ЕКОНОМИЈЕ: Наш циљ је јасан - 2027. године просечна плата 1.400 евра, пензија 650

Foto: Instagram

- U proteklih deset godina, Srbija je sprovela deset ključnih reformi koje su nas dovele do značajnog napretka i investicionog rejtinga. U borbi protiv sive ekonomije uspeli smo da ostvarimo više od 70% definisanih ciljeva, a sada se ponosimo stabilnom ekonomijom i rastom BDP-a. Naša posvećenost reformama, od kojih su samo neke: e-fiskalizacija, bezgotovinsko plaćanje, reforma paušalnog oporezivanja… donele su konkretne i pozitivne rezultate.

- Naš cilj je jasan! Do 2027. godine prosečna plata treba da dostigne 1.400 evra, a prosečna penzija 650 evra.

- Ponosan sam na sve što smo postigli i zajedno ćemo nastaviti da gradimo bolju budućnost za Srbiju! 🇷🇸Hvala @naled_rs i GIZ na podršci!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠVEDSKI DOKUMENTARAC: Hrvatski teroristi srušili JAT-ov avion 1972, pad preživela samo stjuardesa Vesna Vulović

ŠVEDSKI DOKUMENTARAC: Hrvatski teroristi srušili JAT-ov avion 1972, pad preživela samo stjuardesa Vesna Vulović

JAT-ov avion “McDonnell Douglas DC-9” eksplodirao je tokom leta između Kopenhagena i Zagreba 26. januara 1972. i srušio se blizu sela Srbská Kamenice u tadašnjoj Čehoslovačkoj. Avion kojim su upravljali kapetan Ludvik Razdrih i kopilot Ratko Mihić raspao se na više delova i nakon nekoliko minuta slobodnog pada završio na livadi na rubu šume.

10. 10. 2024. u 13:47

Komentari (0)

Wolt i Mercator spajaju domaće proizvode sa popustima