RHMZ IZDAO UPOZORENJE ZA PREDSTOJEĆE DANE: Stižu nam ledena jutra i mraz, moguća i olujna košava (FOTO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

18. 10. 2024. u 13:27

DANAS će u košavskom području preovladavati umeren i jak jugoistočni vetar, koji će na jugu Banata i u donjem Podunavlju imati udare olujne jačine, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

РХМЗ ИЗДАО УПОЗОРЕЊЕ ЗА ПРЕДСТОЈЕЋЕ ДАНЕ: Стижу нам ледена јутра и мраз, могућа и олујна кошава (ФОТО)

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

- Najjača košava očekuje se sutra, dok je u nedelju po podne predviđeno njeno slabljenje. U Beogradu se takođe danas i sutra očekuje umeren i jak jugoistočni vetar, dok će u nedelju vetar oslabiti - saopštio je RHMZ.

Kako navode, do kraja ove sedmice u košavskom području duvaće umeren i jak jugoistočni vetar u Vojvodini, Pomoravlju i Podunavlju, dok se u južnim delovima Banata i donjem Podunavlju očekuju olujni udari vetra, najjači u subotu, 19. oktobra.

 

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

 

Narednih dana hladna jutra i mraz

RHMZ najavljuje hladna jutra i mogućnost jutarnjeg mraza početkom sledeće sedmice, posebno u nižim predelima.

- Narednih dana jutra hladna, početkom sledeće sedmice jutarnji mraz ponegde i u nižim predelima. Od ponedeljka u mestima južno od Save i Dunava, dok će u Vojvodini biti ređa pojava. Slab mraz na 2 metra, intenziteta od minus 2 do 0 stepeni ponegde na jugu i jugoistoku Srbije, kao i po kotlinama brdsko-planinskog područja - navodi RHMZ.

Kako ističu, najavljeni slabi mrazevi u jutarnjim časovima mogu nepovoljno uticati na povrtarske kulture koje se gaje na otvorenom.

Kakvo će biti vreme preko dana

Dnevne temperature će biti u granicama proseka za ovo doba godine, krećući se u većini mesta od 16 do 21 °C. Građanima se savetuje da se pripreme za vetrovito vreme i hladna jutra u narednim danima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ČETVORICA SRBA PROGLAŠENA ZA NEPRIJATELJE UKRAJINE! Tri fudbalska reprezentativca i trener uradili ovo - i našli se na crnoj listi