POSNI UŠTIPCI OD INTEGRALNOG BRAŠNA: Odličan izbor kada želite brz i ukusan doručak
Svojom privlačnom teksturom i bogatim ukusom, ovi uštipci osvojiće nepca i onih najzahtevnijih gurmana.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- Integralno brašno 2 šolje
- Prašak za pecivo 1 kašičica
- So 1 kašičica
- Šećer 1 kašičica
- Sušeno bilje (majčina dušica, origano, bosiljak po želji) 1/2 kašičice
- Mineralna voda 1 šolja
- Ulje 2 kašike
- Ulje za prženje
Priprema:
U velikoj posudi, pomešajte integralno brašno, prašak za pecivo, so, šećer i sušeno bilje. Dodajte gaziranu vodu i ulje, pa sve dobro promešajte dok smesa ne postane glatka. Ako je smesa previše gusta, dodajte još malo vode, a ako je previše tečna, dodajte još malo brašna.
U dubokom tiganju, zagrejte ulje za prženje na srednje visokoj temperaturi. Ulje treba biti dovoljno duboko da uštipci mogu slobodno plivati u njemu. Kada je ulje vruće, kašikom uzimajte smesu i pažljivo spuštajte uštipke u ulje. Pržite ih sa obe strane dok ne postanu zlatno-smeđi i hrskavi, otprilike 2-3 minuta po strani. Koristite šuplju kašiku da izvadite uštipke iz ulja i stavite ih na papirni ubrus da se ocedi višak ulja. Posne uštipke poslužite tople.
(superrecepti)

VEŠTAK OTKRIO JEZIVE DETALjE O DEČAKU UBICI: Evo zašto je Kosta pucao na čuvara škole, nije ga potreslo saznanje koga je sve ubio
ZAKLjUČILI smo da je Kosta bio sposoban da upravlja svojim postupcima u vreme izvršenja zločina i da ta sposobnost nije bila bitno smanjena. Postoji jedna kratkotrajna ometenost, za period u učionici za koji on kaže da nema sećanja, ali on je sve radio po planu. To ukazuje da je on upravljao svojim postupcima.
05. 06. 2025. u 17:05

"OL STAR" SE MENjA IZ KORENA, Nikola Jokić će dobiti priliku da zablista kao nikada! (VIDEO)
NBA liga je donela odluku da iz korena promeni format "ol-star" meča, potvrdio je komesar lige Adam Silver.
04. 06. 2025. u 21:50

"SRAM VAS BILO" Na snimanju "Neretve" izbio skandal sa Brozom
BATU Živojinovića voleli su cela bivša Jugoslavija, čitava Kina pa i sam Josip Broz Tito.
06. 06. 2025. u 13:06
Komentari (0)