POSNI UŠTIPCI OD INTEGRALNOG BRAŠNA: Odličan izbor kada želite brz i ukusan doručak

Новости онлине

13. 04. 2025. u 07:00

Svojom privlačnom teksturom i bogatim ukusom, ovi uštipci osvojiće nepca i onih najzahtevnijih gurmana.

ПОСНИ УШТИПЦИ ОД ИНТЕГРАЛНОГ БРАШНА: Одличан избор када желите брз и укусан доручак

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • Integralno brašno 2 šolje
  • Prašak za pecivo 1 kašičica
  • So 1 kašičica
  • Šećer 1 kašičica
  • Sušeno bilje (majčina dušica, origano, bosiljak po želji) 1/2 kašičice
  • Mineralna voda 1 šolja
  • Ulje 2 kašike
  • Ulje za prženje

Priprema:

U velikoj posudi, pomešajte integralno brašno, prašak za pecivo, so, šećer i sušeno bilje. Dodajte gaziranu vodu i ulje, pa sve dobro promešajte dok smesa ne postane glatka. Ako je smesa previše gusta, dodajte još malo vode, a ako je previše tečna, dodajte još malo brašna.

U dubokom tiganju, zagrejte ulje za prženje na srednje visokoj temperaturi. Ulje treba biti dovoljno duboko da uštipci mogu slobodno plivati u njemu. Kada je ulje vruće, kašikom uzimajte smesu i pažljivo spuštajte uštipke u ulje. Pržite ih sa obe strane dok ne postanu zlatno-smeđi i hrskavi, otprilike 2-3 minuta po strani. Koristite šuplju kašiku da izvadite uštipke iz ulja i stavite ih na papirni ubrus da se ocedi višak ulja. Posne uštipke poslužite tople.

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PIŠE ISTORIJU FUDBALA: Može li do 1000 gola, evo šta mu je potrebno