POSNI UŠTIPCI OD INTEGRALNOG BRAŠNA: Odličan izbor kada želite brz i ukusan doručak
Svojom privlačnom teksturom i bogatim ukusom, ovi uštipci osvojiće nepca i onih najzahtevnijih gurmana.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- Integralno brašno 2 šolje
- Prašak za pecivo 1 kašičica
- So 1 kašičica
- Šećer 1 kašičica
- Sušeno bilje (majčina dušica, origano, bosiljak po želji) 1/2 kašičice
- Mineralna voda 1 šolja
- Ulje 2 kašike
- Ulje za prženje
Priprema:
U velikoj posudi, pomešajte integralno brašno, prašak za pecivo, so, šećer i sušeno bilje. Dodajte gaziranu vodu i ulje, pa sve dobro promešajte dok smesa ne postane glatka. Ako je smesa previše gusta, dodajte još malo vode, a ako je previše tečna, dodajte još malo brašna.
U dubokom tiganju, zagrejte ulje za prženje na srednje visokoj temperaturi. Ulje treba biti dovoljno duboko da uštipci mogu slobodno plivati u njemu. Kada je ulje vruće, kašikom uzimajte smesu i pažljivo spuštajte uštipke u ulje. Pržite ih sa obe strane dok ne postanu zlatno-smeđi i hrskavi, otprilike 2-3 minuta po strani. Koristite šuplju kašiku da izvadite uštipke iz ulja i stavite ih na papirni ubrus da se ocedi višak ulja. Posne uštipke poslužite tople.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

"RECITE MI..." Tramp se nagnuo ka Porošenku, pa mu postavio pitanje koje ga je ostavilo u čudu
AMERIČKI lider Donald Tramp je tokom svog prvog predsedničkog mandata pitao bivšeg ukrajinskog lidera Petra Porošenka o tome da li je Krim Rusija.
13. 04. 2025. u 15:45

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

PRAVAC BEOGRAD: Hrvatski pevač posle hapšenja stigao u Srbiju - Mile Kekin došao dan posle skandala
MILE Kekin je uhapšen u petak ujutru, a posle ispitivanja u USKOK-u pušten je na slobodu, nakon što je izneo svoju odbranu.
12. 04. 2025. u 20:23
Komentari (0)