VEOMA POPULARAN I TRAŽEN DORUČAK: Benedikt jaja
Ova jednostavna, ali savršeno uravnotežena kombinacija hrskavog tosta, poširanog jajeta, slaninice i bogatog holandez sosa osvojiće vas na prvi zalogaj. Priprema možda deluje kao izazov, ali uz dobar recept i malo strpljenja, lako možete napraviti ovo jelo kod kuće.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za poširana jaja:
- 4 sveža jaja
- 1 litar vode
- 1 kašika sirćeta
Za holandez sos:
- 2 žumanca
- 100 g putera
- 1 kašika limunovog soka
- So i biber po ukusu
- 2 zemičke (ili tost hleb)
- 4 tanke kriške pečene slanine
- Svež peršun ili vlašac za dekoraciju
Priprema:
Pravljenje poširanih jaja:
U šerpi zagrejte vodu do tačke ključanja, pa dodajte sirće.
Mešajte vodu dok ne dobijete lagani vrtlog, pa pažljivo razbijte jaje u sredinu vrtloga.
Kuvajte oko 3 minuta, dok belance ne očvrsne, a žumance ostane tečno.
Pažljivo izvadite jaje rupičastom kašikom i ostavite na ubrus da se ocedi.
Priprema holandez sosa:
Na pari umutite žumanca sa limunovim sokom dok ne postanu svetla i penasta.
Postepeno dodajte otopljeni puter, neprestano mešajući, dok ne dobijete gust, svilenkast sos.
Začinite solju i biberom. Zemičke prepolovite i blago tostirajte.
Na svaku polovinu stavite krišku slanine, zatim pažljivo dodajte poširano jaje.
Prelijte bogatim holandez sosom i pospite seckanim peršunom ili vlašcem.
Ova elegantna kombinacija ukusa učiniće da vaš doručak izgleda i miriše kao iz najboljeg restorana. Prijatno!
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ŠPANSKI OMLET: Neodoljivo jelo koje morate probati
22. 01. 2025. u 07:30Novosti online

RECEPT ZA PRŽENICE NA MALO DRUGAČIJI NAČIN: Ukusan doručak koji će svi obožavati
14. 09. 2024. u 07:00

POGAČICE OD SAMO 4 SASTOJKA: Brze i ukusne, za savršen početak dana
20. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

ZDRAVI MAFINI SA OVSENIM PAHULjICAMA: Ukusni zalogaji spremni za 30 minuta
21. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

TRAMPA PITALI DA LI JE PUTIN DIKTATOR: Američki predsednik iznenadio odgovorom
NOVINARI su Trampa pitali hoće li ruskog predsednika Vladimira Putina označiti kao „diktatora“, s obzirom na to da je prethodno tim rečima opisao ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.
24. 02. 2025. u 19:45

USVOJENA REZOLUCIJA O UKRAJINI U GS UN: Amerika i Rusija protiv - ovo su rezultati glasanja
GENERALNA skupština UN usvojila je rezoluciju o Ukrajini koju su podneli Kijev i jedan broj zapadnih zemalja.
24. 02. 2025. u 18:02

PRETIO ŽENI: "Ako rodiš žensko, ne vraćaj se", a onda ga je zvao doktor i rekao: "Sin je", iako je BILA DEVOJČICA
"BOG je taj koji određuje, ali nekada jedno žensko dete može za roditelja biti korisnije nego troje ili petoro muške dece."
24. 02. 2025. u 16:43
Komentari (0)