OVAKO ITALIJANI PRAVE KUGLOF ZA VASKRS: Neverovatno je jednostavan za pripremu, a ukus će vas oduševiti

Новости онлине

11. 04. 2025. u 14:30

Za Vaskršnje praznike Italijani imaju običaj da spremaju slatki kuglof u čiju sredinu stavljaju šarena jaja - tako im desert ujedno bude i dekoracija za sto.

ОВАКО ИТАЛИЈАНИ ПРАВЕ КУГЛОФ ЗА ВАСКРС: Невероватно је једноставан за припрему, а укус ће вас одушевити

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 100 gr. maslaca
  • 50 ml. ulja
  • 200 gr. brašna
  • 130 gr. šećera
  • 100 gr. kandiranog voća
  • 200 ml. mleka
  • 1 kašika marmelade od šipka
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 1,5 limun
  • 80 gr. prah šećera
  • 50 gr. lešnika

Priprema: 

Mikserom umutiti maslac, žumanca, 130 gr. šećera i vanilin šećer. Dodati mleko, ulje, sok i izrendanu koru od 1 limuna, kandirano voće (borovnice, ananas, papaju, grožđe i brusnice), marmeladu i sve promešati. Na suvom tiganju propržiti lešnike i sitno ih iseckati pa i njih staviti u smesu. Na kraju dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i čvrst sneg od belanaca.

Kalup za kuglof prečnika 22 cm premazati puterom i posuti brašnom, pa izručiti smesu. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni C 50, 60 min. u zavisnosti od rerne. Proveriti čačkalicom da li je pečeno.

Pečen kuglof izvaditi iz rerne, ostaviti da se prohladi 20-ak minuta pa ga izvaditi iz kalupa. 80 gr. prah šećera pomešati sa sokom od pola limuna i preliti kuglof, pa isti dekorisati čokoladnim zekama i jajetom, lešnicima i borovnicama.

(Still)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO ĆE NA MEGDAN ZVEZDI? Da li će ovo biti istorijska noć za Pafos ili ćemo videti volšebni preokret Ukrajinaca?