ĆUFTE SA TIKVICAMA I PARMEZANOM U SOSU OD JOGURTA: Ukus koji će vas zadiviti
Ove ćufte sa tikvicama i parmezanom su lagane, sočne i osvežavajuće.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za ćufte:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 srednja tikvica, narendana i isceđena od viška vode
- 1 manji crni luk, sitno iseckan
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 50 g rendanog parmezana
- 1 jaje
- 3 kašike prezli
- 1 kašičica origana
- So i biber po ukusu
- Malo maslinovog ulja za prženje (ili pečenje)
Za sos:
- 200 ml grčkog jogurta
- Sok i korica jednog limuna
- 1 čen belog luka, sitno narendan ili iseckan
- 1 kašičica meda
- So i biber po ukusu
- Svež peršun za ukrašavanje
Priprema:
U većoj činiji pomešajte mleveno meso, narendanu tikvicu (dobro isceđenu), crni i beli luk, parmezan, jaje, prezle, origano, so i biber.
U činiji pomešajte grčki jogurt, sok i koricu limuna, beli luk, med, so i biber. Dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu. Ćufte poslužite uz pripremljeni sos.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

MUSAKA OD PILETINE I TIKVICA: Napravite najsočnije i najkremastije jelo koje prija svima
16. 01. 2025. u 09:00Novosti online

TRADICIONALNE PUNjENE PAPRIKE: Jedno od omiljenih domaćih jela
10. 01. 2025. u 09:00Novosti online

"RECITE MI..." Tramp se nagnuo ka Porošenku, pa mu postavio pitanje koje ga je ostavilo u čudu
AMERIČKI lider Donald Tramp je tokom svog prvog predsedničkog mandata pitao bivšeg ukrajinskog lidera Petra Porošenka o tome da li je Krim Rusija.
13. 04. 2025. u 15:45

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

PRAVAC BEOGRAD: Hrvatski pevač posle hapšenja stigao u Srbiju - Mile Kekin došao dan posle skandala
MILE Kekin je uhapšen u petak ujutru, a posle ispitivanja u USKOK-u pušten je na slobodu, nakon što je izneo svoju odbranu.
12. 04. 2025. u 20:23
Komentari (0)