ĆUFTE SA TIKVICAMA I PARMEZANOM U SOSU OD JOGURTA: Ukus koji će vas zadiviti

Jovana Vasić

24. 01. 2025. u 09:00

Ove ćufte sa tikvicama i parmezanom su lagane, sočne i osvežavajuće.

ЋУФТЕ СА ТИКВИЦАМА И ПАРМЕЗАНОМ У СОСУ ОД ЈОГУРТА: Укус који ће вас задивити

Foto: Shutterstock

Sastojci:

Za ćufte:

  • 500 g mlevenog mesa 
  • 1 srednja tikvica, narendana i isceđena od viška vode
  • 1 manji crni luk, sitno iseckan
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 50 g rendanog parmezana
  • 1 jaje
  • 3 kašike prezli
  • 1 kašičica origana
  • So i biber po ukusu
  • Malo maslinovog ulja za prženje (ili pečenje)

Za sos:

  • 200 ml grčkog jogurta
  • Sok i korica jednog limuna 
  • 1 čen belog luka, sitno narendan ili iseckan
  • 1 kašičica meda
  • So i biber po ukusu
  • Svež peršun za ukrašavanje

Priprema:

U većoj činiji pomešajte mleveno meso, narendanu tikvicu (dobro isceđenu), crni i beli luk, parmezan, jaje, prezle, origano, so i biber.

Dobro izmešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Po potrebi dodajte još prezli ako je smesa previše mekana. Oblikujte ćufte i poređajte ih na tanjir. Zagrejte malo maslinovog ulja u tiganju i pržite ćufte na srednjoj temperaturi dok ne dobiju zlatnu koricu sa svih strana i budu pečene iznutra.

U činiji pomešajte grčki jogurt, sok i koricu limuna, beli luk, med, so i biber. Dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu. Ćufte poslužite uz pripremljeni sos.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FIA BEZ MILOSTI: Udaraju po džepu, oštre kazne za nepristojno ponašanje