POSNI RUČAK ZA 20 MINUTA: Punjeni paradajz sa tunjevinom
Idealan obrok za celu porodicu.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 640 g tunjevine iz konzerve
- 230 g biljnog margarina
- 200 g prženog susama
- 1,5 glavica crnog luka
- so, biber i mešavina suvih začina, po ukusu
- peršun, za dekoraciju
- 8-9 komada paradajza ili po potrebi
Priprema:
Kako biste napravili ovaj paradajz, prvo malo propržite susam u tiganju. Luk sitno iseckajte, a tunjevinu ocedite iz konzervi i umutite mikserom. Mikserom odvojeno umutite i margarin, pa ga dodajte tunjevini, zajedno sa lukom, susamom i začinima.
Paradajz dobro operite pa odsecite kapice, a unutrašnjost izvadite. Napunite svaki paradajz do vrha filom i odozgo ukrasite peršunom, pa stavite kapice.
(stvarukusa)
Preporučujemo

TUNA STEK PO RECEPTU DžEJMIJA OLIVERA: Savršeno jelo koje će vas oduševiti (VIDEO)
06. 03. 2025. u 09:00Jovana Vasić

"POJEDOH SE ŽIV, IZLUDE ME TO" Vučić o otvaranju auto-puta do Požege: To su već foliranja i glupiranja, krajnji rok do ponedeljka
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je iz Čačka o otvaranju auto-puta do Požege.
03. 07. 2025. u 11:49

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi
JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.
01. 07. 2025. u 11:45

TO JE GLAVNI IZVOR PRIHODA: Evo čega Toni nije hteo da se odrekne nakon razvoda od Dragane
DRAGANA je ostala vlasnica televizije i dvorca u Beču.
03. 07. 2025. u 08:04
Komentari (0)