RECEPT ZA UKUSAN LAGANI OBROK: Pasta primavera, osvaja na prvi zalogaj
Pasta primavera za prve prolećne dane je puna povrća, a možete da je prilagođavate svom ukusu i željama.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- so po ukusu
- 340 g špageta
- 60 ml ulja
- 1 velika tikvica, isečena na kriške
- 100 g brokolija iseckanog na cvetove
- 1/2 crvenog luka, isečenog na trakice
- 2 mala praziluka, iseckana
- 1 crvena paprika, iseckana
- 5 čenova belog luka, sitno iseckanog
- 240 g čeri paradajza
- 180 g pavlake za kuvanje
- 80 g smrznutog graška, odmrznutog
- 60 g sitno narendanog parmezana
- korica i sok od 1 malog limuna
- sveže mleveni crni biber
Priprema:
Kako biste napravili pastu, prvo skuvajte testeninu i ocedite je, ali odvojite 200 ml vode od kuvanja. U međuvremenu, u tiganju zagrejte ulje. Pržite tikvice, povremeno mešajući, dok ne omekšaju, 3 do 4 minuta. Začinijte solju pa dodajte cvetove brokolija i kuvajte, često mešajući, oko 4 minuta. Prebacite povrće na tanjir.
Smanjite toplotu na srednju. Dodajte luk i praziluk i pržite, povremeno mešajući, oko 5 minuta i začinite sa 1 kašičicom soli. Dodajte papriku i pržite. Mešajte i smanjite vatru, pržite još 3 do 4 minuta. Dodajte beli luk i pržite još 2 minuta.
Smanjite toplotu na nisku. Dodajte paradajz, pavlaku, grašak i rezervisanu vodu od testenine. Pržite, povremeno mešajući, dok paradajz ne omekša i ne počne da puca, 2 do 3 minuta. Dodajte špagete, odvojene tikvice i brokoli, parmezan i malo vode od testenine i kuvajte, mešajući da se sjedini. Umešajte limunovu koricu i sok i začinite biberom.
(stvarukusa)
Preporučujemo

NAJUKUSNIJI RECEPT ZA POHOVANE TIKVICE: Tako jednostavno, a neodoljivo ukusno
29. 03. 2025. u 10:00

HRANLjIV I ZDRAV OBROK: Blitva sa krompirom po receptu Džejmija Olivera
29. 03. 2025. u 11:30

"PLENUM SA 7 LjUDI? NEMA GA VIŠE! U ZGRADI JE HAOS, 4 DANA TREBA DA SE ČISTI" Dekanka Filološkog fakulteta lično izbacuje zgubidane iz zgrade
NEKADA najveća blokaderka, dekanka Filološkog fakulteta, Iva Draškić Vićanović izbacila je blokadere iz zgrade fakulteta.
22. 07. 2025. u 14:41 >> 16:30

ŠOK PRIZOR NA EVZONIJU: Čovek stigao na granicu u ovo vreme, nema žive duše! Evo kada da krenete put Grčke
LETNjI odmor za mnoge građane Srbije i regiona započinje u beskrajnom redu na graničnom prelazu Evzoni, na ulazu iz Severne Makedonije u Grčku.
20. 07. 2025. u 11:15

Naučnici ajkulama spustili mrtvu kravu na 1.629 metara dubine - nisu mogli da veruju šta su ribe uradile (VIDEO)
"TO POKAZUJE strategiju preživljavanja kod vrsta koje se ne hrane usamljeno."
14. 07. 2025. u 13:06
Komentari (0)