ČORBA OD OSLIĆA: Jednostavna proprema za posan ručak
U vodu stavite očišćenu ribu i lovorov list. Kad se dobro skuva, prospite vodu i ostavite da se prohladi. U litar vode sipajte dodatak za riblju čorbu, biljni začin i mleveni biber, pa ostavite sa strane.

Foto: Shutterstock
Povremeno mešajte da se ne bi stvorile grudvice. Na malo ulja prodinstajte iseckani crni luk, za to vreme izrendajte šargarepu, celer, peršun i paškanat, sve sastojke dodajte u dinstani luk, pa nastavite da dinstate uz povremeno dolivanje vode.
U povrće dodajte skuvanu ribu i dinstajte zajedno još 10 minuta. Na kraju, sipajte 4 litre vode i rastvoren dodatak za riblju čorbu. Prokuvajte na jačoj temperaturi, a kad provri smanjite vatru i kuvajte još neko vreme.
Potrebno je:
- 700-800 g oslića
- 2-3 lista lovora
- malo ulja
- 2-3 glavice crnog luka
- šargarepa
- peršun
- celer
- paškanat
- dve kesice dodatka za riblju čorbu
- kašika biljnog začina
- 1/2 kašičice bibera

PORODICE U ŠOKU NAKON ŠTO SU OTVORILE KOVČEGE SA TELIMA: Nove bizarnosti nakon pada aviona u Indiji
SIN žene koja je poginula u padu aviona kompanije Air India izjavio je za Bi-Bi-Si da su u kovčegu s telom njegove majke pronađeni i „drugi ostaci“.
23. 07. 2025. u 16:49

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

NAUČNICI U STRAHU - RIZIK OD NESTANKA: Ada Bojana i Bokokotorski zaliv u opasnosti - more nikada nije bilo takvo
NIVO Jadranskog mora će, prema projekcijama, do kraja veka porasti 35 centimetara (cm), što će ugroziti obalska područja, posebno područje Ade Bojane i delove Bokokotorskog zaliva, navodi se u prošlogodišnjem Nacrtu Nacionalnog plana Crne Gore za prilagođavanje na klimatske promene.
25. 07. 2025. u 08:55
Komentari (0)