ČORBA OD OSLIĆA: Jednostavna proprema za posan ručak
U vodu stavite očišćenu ribu i lovorov list. Kad se dobro skuva, prospite vodu i ostavite da se prohladi. U litar vode sipajte dodatak za riblju čorbu, biljni začin i mleveni biber, pa ostavite sa strane.

Foto: Shutterstock
Povremeno mešajte da se ne bi stvorile grudvice. Na malo ulja prodinstajte iseckani crni luk, za to vreme izrendajte šargarepu, celer, peršun i paškanat, sve sastojke dodajte u dinstani luk, pa nastavite da dinstate uz povremeno dolivanje vode.
U povrće dodajte skuvanu ribu i dinstajte zajedno još 10 minuta. Na kraju, sipajte 4 litre vode i rastvoren dodatak za riblju čorbu. Prokuvajte na jačoj temperaturi, a kad provri smanjite vatru i kuvajte još neko vreme.
Potrebno je:
- 700-800 g oslića
- 2-3 lista lovora
- malo ulja
- 2-3 glavice crnog luka
- šargarepa
- peršun
- celer
- paškanat
- dve kesice dodatka za riblju čorbu
- kašika biljnog začina
- 1/2 kašičice bibera
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)