KAKO SE PRAVILNO SPREMA KUPUS SALATA: Ključ je u redosledu sastojaka!
KUVAR iz poznatog beogradskog restorana podelio je sa nama trik sa savršenu kupus salatu.

Foto: Shutterstock
Kupus salata - Sastojci:
kupus (sitno seckan)
ulje
sirće
šećer na vrh kašičice
peršun za dekoraciju
Kupus salata - priprema:
Ovo su sastojci za najobičniju kupus salatu, ali ono što će joj dati ukus kao iz restorana je redosled stavljanja sastojaka i dodatan trik na kraju.
1) Prvo sipajte u kupus so na vrh kašičice i isto toliko šećera. Izgnječite kupus rukama i ostavite da odstoji par minuta.
2) Sipajte ulje, da obloži salatu, pa potom i sirće. Promešajte i dodajte so na kraju.
So na kraju je ključan sastojak svake dobre salate, jer, kako kaže naš kuvar, domaćice obično tu greše. Po inerciji prvo sipaju so u salatu, pa potom naliju sirće i ulje, što dovodi do toga da so padne na dno i praktično bude isprana uljem i sirćetom.

"DOBRO SMO UPOZNATI SA DOGAĐAJIMA U SRBIJI" Medvedev optužio Zapad za organizovanje protesta u drugim zemljama
ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Rusije i predsednik stranke Jedinstvena Rusija Dmitrij Medvedev optužio je danas zapadne zemlje da organizuju proteste i mešaju se u izborne procese drugih zemalja da bi održale svoju dominaciju.
31. 07. 2025. u 17:01

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

BLOKIRAO PROMETNU ULICU: Kad su videli ko je za volanom, niko nije smeo ni da priđe! (VIDEO)
NEODGOVORNI vozač "honde" blokirao je nedavno ulicu ispred mumbajskog tržnog centra Lokhandvala, međutim kada su ostali vozači prišli da ga pitaju ga kako se to ponaša i zatraže od njega da skloni vozilo, usledio je pravi šok.
31. 07. 2025. u 17:34
Komentari (1)