SALATA SA PROSOM I POVRĆEM: Brzo se sprema, još brže pojede
Za salatu od prosa biće vam potrebno samo pola sata, uz kuvanje samog prosa. Možete da je jedete kao obrok salatu, ili kao prilog uz glavno jelo.
Sastojci:
- 250 g prosa
- 1 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 1 kašika garam masale
- 1 kašika kurkume
- 1 srednji patlidžan iseckan
- 1 crvena paprika sitno iseckana na kockice
- 400 g leblebija
- 60 g suvog grožđa
- 125 g rukole
- 30 g pekan oraha iseckanih
- Soli po ukusu
- Crni biber po ukusu
Priprema:
Za početak pripreme salate od prosa, prvo dobro skuvajte proso. U međuvremenu, pomešajte ulje, garam masalu i kurkumu u maloj tegli ili staklenoj činijici. Polovinom te mase prelijte povrće i začinite prstohvatom soli.
Zagrejte rernu na 220 °C. Raširite povrće na tepsiju i pecite 20 minuta, na pola pečenja (10 minuta) okrenite tepsiju. Pomešajte proso, pečeno povrće, leblebije, suvo grožđe, rukolu i pekan orahe u velikoj činiji. Prelijte preostali dresing i dobro promešajte salatu od prosa. Začinite solju i biberom po ukusu. Uživajte u salati od prosa!
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PROBAJTE SALATU SA PILETINOM, FETOM I JAGODAMA: Iznenađujuće dobra kombinacija
25. 05. 2024. u 11:00
SALATA OD MLADIH KROMPIRA I PAVLAKE: Brza i jednostavna priprema
22. 05. 2024. u 17:00
TAKO SALATA: Prepuna mesa, povrća i sa dosta sira, savršena za dobar obrok
21. 05. 2024. u 12:34
RUSI IZVELI VELIKI NAPAD NA KIJEV: Ispaljeno 90 projektila, više od pet sati trajala vazdušna opasnost
ZBOG ruskih vazdušnih udara, istočni deo Ukrajine bio je u vazdušnoj opasnosti više od pet sati, saopštila je ukrajinska vojska, a Moskva je pokrenula nekoliko talasa napada na Kijev i druge gradove.
06. 10. 2024. u 11:09
ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENjE ILONA MASKA ZA AMERIKU: Ako Tramp ne pobedi...
BIVŠI američki predsednik i republikanski predsednički kandidat Donald Tramp održao je miting u gradu Batleru u američkoj saveznoj državi Pensilvaniji, na mestu gde je 13. jula preživeo atentat.
06. 10. 2024. u 08:14
"O TRI STVARI NE ŽURI GOVORITI" Iza mudrosti vladike Nikolaja krije se velika lekcija
VLADIKA Nikolaj Velimiropvić isticao je da o tri stvari o ne treba žuriti govoriti.
06. 10. 2024. u 12:47
Komentari (0)